Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Na Koreni spomladi ne počivamo

Spomladi, ko vse oživi in tako kmete kot tudi vrtičkarje čakajo pomladanska opravila na poljih, travnikih in njivicah, se na Koreni nad Horjulom odvijajo najrazličnejše dejavnosti na področju gasilstva in vaškega življenja.
V pretekli številki Našega časopisa je bilo moč prebrati članek o napredovanju izgradnje gasilske garaže na Koreni. V tem času smo v garaži namestili leseno konstrukcijo, ki bo služila kot strop dvoranskega dela garaže, hkrati pa smo dobili še veliko prostora za skladišče za najrazličnejše pripomočke oziroma raznovrstne rekvizite. V celoti smo v tem času poskrbeli tudi za inštalacije. Prejeli smo centralno peč za ogrevanje garaže, ki sta jo prispevala Janez in Boštjan Marolt, ter material za elektroinštalacije, ki ga je prispevalo podjetje Elektro Nagode iz Podolnice. Vsa dela so mojstri opravili brezplačno, pa tudi fantje iz Korene, ki so začeli z urejanjem kletnih prostorov, dokončali notranje obloge sten in uredili okolico. Za donacijo, ki smo je bili še posebej veseli, pa je poskrbelo podjetje Marolt Beton z Vrhnike, ki je brezplačno dobavilo beton za tlak kot pred tem tudi že beton za osnovno ploščo. Izredno smo zadovoljni in počaščeni, da tudi podjetniki izven naše občine prepoznajo naše potrebe in brez oklevanja prispevajo. Hvala. S tem se je zaključila obsežna faza, ki ji bo sledilo opremljanje garaže. Boštjan Trček iz Korene je za gasilsko kuhinjo priskrbel nov hladilnik, za več drugih različnih pripomočkov pa imamo tudi že donatorje. Če bi lahko tudi vi prispevali k dokončanju in opremi gasilske garaže, nam to sporočite na 041 291 895. Veseli bomo vašega prispevka.

Da je izgradnjo gasilke garaže podprla Občina Horjul, smo pisali že v prejšnjih številkah Našega časopisa. Njen prispevek je močno pripomogel k nadaljevanju del, navsezadnje investicija neobhodno potrebuje finančna sredstva. Tudi pri čistilni akciji, ki je na Koreni potekala v soboto, 6. aprila, se je občina močno potrudila. Priskrbela nam je zaščitne rokavice, vrečke za smeti, odvoz zbranih odpadkov na koncu in še malico za vse udeležence akcije, ki je odlično uspela. Sanirali smo starejše divje odlagališče in s tem počistili grehe še iz tistih časov, ko javno podjetje Snaga še ni redno odvažalo odpadkov in so si ljudje morali pomagati na svoj način. Zahvaljujem se vsem korenskim fantom in možem, ki so v preteklem mesecu poskrbeli, da se je na Koreni dogajalo. In še se bo.


Za vas Koreno, svetnik Bogdan Marolt

 

Oglejte si tudi