Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Večer slovenskih popevk v Horjulu

Na začetku februarja je v prosvetnem domu v Horjulu potekal že peti večer slovenskih popevk. Nastopili so domači glasbeniki in gostje, vsi skupaj pa so poskrbeli, da so v polni dvorani obiskovalci uživali. Ker je večina nastopajočih ljubiteljskih pevcev ali glasbenikov, je naslov koncerta, Med iskrenimi ljudmi, dobil še večji poudarek.
Občinstvo ceni iskrenost umetnika, zato je prav vsak izmed nastopajočih požel navdušujoč aplavz, ki pomeni potrditev in priznanje ter seveda spodbudo za nadaljnje urjenje. Po uvodnem nagovoru občinstva, je doživeto recitiral Prešernovo poezijo Primož Bizjan. Prav v čast našemu največjemu pesniku in ob njegovem prazniku se je občinstvu predstavil s pesmijo Prava ljubezen. Sledil je nastop Janje Sedlaček, ki je ob spremljavi pianistke Marte Habe zapela popevko Mojmirja Sepeta Med iskrenimi ljudmi. Nato sta v duetu zapeli pesem Deček s piščalko pevki Irena Hozjan in Veronika Grdadolnik Tošić. Sledil je nastop Barbare Mlinar, ki je zapela pesem primorskega avtorja Slavka Ivančića z naslovom Ko mene več ne bo. Pri obeh popevkah je za klavirsko spremljavo poskrbela Ljudmila Frelih.
Vokalni sekstet iz Logatca, ki ga sestavljajo mlada dekleta, je uprizoril nekoliko otožno, a vseeno romantično pesem Adija Smolarja Daleč je za naju pomlad. Nato so sledili nekoliko bolj živahni ritmi, saj je Tina Oblak ob spremljavi Petre Nagode na klavirju zapela popevko Alenke Godec Ni me strah. Utrip aktualnega repertoarja moderne slovenske popevke je s pesmijo Nuše Derenda Ni mi žal nadaljevala Teja Nagode. S solističnim nastopom, s kitaro v roki, se je predstavil Anže Kenk in zapel Kreslinovo Še je čas. S pesmijo Pustite nam ta svet pa se je ob spremljavi Dejana Stoyanova na kitari predstavila Eva Borin in se še enkrat v tem večeru poklonila priljubljenemu prekmurskemu avtorju. Nato so sledili nekoliko bolj živahni ritmi, ko smo ob spremljavi klaviatur, bas kitare, kitare in kahona slišali pesem 2010 (dva-deset) v izvedbi Ljudmile Frelih in Sanje, ki jo je zapela Manca Keršmanec.

Vokalna skupina Dalajt je s pesmijo Dober dan, življenje pokazala, kaj zmorejo glasovi brez enega samega instrumenta, in občinstvo navdušilo, za kar so poželi buren aplavz. Ob spremljavi skupine, sestavljene iz saksofona, bas kitare, kahona, klavirja in kitare, je zadnji posamezni nastop večera energično pripeljala do konca Nina Lončar. Na koncu so se vsi nastopajoči poslovili od občinstva s skupno pesmijo. Zapeli so Hazardovo Najlepše pesmi. Prosvetno društvo je s tradicionalnim koncertom popevk odprlo letošnjo sezono koncertov. Naslednji bo že tretjega marca, ko v Horjul prihaja Rok'n'Band z gosti.

 

Besedilo in fotografije: Peter Kavčič

Oglejte si tudi