Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

Slovo od leta z bogatim kulturnim programom

Ob koncu leta, natančneje 26. decembra je v dvorani prosvetnega doma Horjul potekala tradicionalna prireditev, na kateri so se z bogatim programom predstavila vsa društva in skupine, ki delujejo v prostorih prosvetnega doma.
V nabito polni dvorani so svoje veščine vrtenja palice in skupinskih formacij predstavile mažorete vseh starosti, ki imajo v tem prostoru dolgoletno tradicijo in se lahko pohvalijo tudi z mednarodnimi uspehi.

Folklorna skupina Klas, se je predstavila s tradicionalnimi plesi in igro, ki je skozi ples na hudomušen način predstavila življenje med prvo svetovno vojno z naslovom »ne bom več soldat«. V drugem delu pa so se predstavili s plesom iz Goričkega in Porabja. V folklorni skupini Klas sicer predstavljajo plese in pesmi iz prekmurske, štajerske, dolenjske, belokranjske, gorenjske, trentarske, primorske in Ljubljanske regije. Z ubranim petjem so občinstvo navdušili tudi pevci mešanega pevskega zbora Horjul, ki so zapeli svoj repertoar božičnih pesmi. Po zadnji samostojni točki, so se zboru na odru pridružili prav vsi nastopajoči in skupaj zapeli tradicionalno božično pesem 'Glej zvezdice božje'.

Ob tem velja tudi omeniti, da društva, ki delujejo v prosvetnem domu Horjul od lanskega decembra delujejo v sodobno urejenih prostorih, saj je bila konec leta zaključena prenova, ki je traja vse od poletja, vanjo pa je bilo vloženih veliko ur dela in finančnih sredstev. Župan Janko Prebil je ob predstavitvi obnovljenih prostorov svetnikom razkazal prostore in poudaril kako pomembno je, da so za delovanja društev in za njihovo opremo nujni sodobni, suhi in ogrevani prostori. »V lepo urejenih prostorih vsak še toliko raje vadi, pa naj bo to ples, igra ali petje. Pomembno je, da se vsi člani skupin in društev med vajami počutijo dobro, da radi hodijo na vaje. Tudi tako se bo lahko tradicija kulturnih dejavnosti v prosvetnem domu nadaljevala še mnogo let,« je še dodal župan Prebil.

 

Besedilo in foto:

Peter Kavčič

 

 

Oglejte si tudi