Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Črna kronika naših krajev - april

Na dobrovško-polhograjskem so medtem možje zakona obravnavali dva večja vloma v podjetje oz. delavnico. Na neograjeno dvorišče podjetja je v večernih urah zaneslo dva rokomavha, ki ju je neustavljivo pritegnil sijaj tam skladiščenih predmetov iz medenine in inoxa.

Nagrabila in naložila sta si za 150 kg polizdelkov iz medenine, 280 kg polizdelkov iz inoxa in 200 kg odpadkov prav tako iz inoxa. V silnem zanosu ob nečednem uspehu sta se nato okrog polnoči polotila še vhodnih vrat v delavnico, pri čemer pa se je sprožil glasni alarm, vezan na dva telefona zaposlenih. Zato sta hitro skočila v vozilo in jo še hitreje popihala s kraja dogodka. Škode je za okrog 5000 evrov. Ker so video nadzorne kamere temeljito zabeležile celoten podvig, bodo policisti po izvedeni identifikaciji zoper osumljenca podali kazensko ovadbo. Spet drugi zmikavt se je potikal po strnjenem naselju, kjer je njegov pogled, še bolj pa malho pritegnila delavnica. Splazil se je do zadnjega dela, razbil pritlično okno in se zrinil v notranjost. Delo mu prav gotovo ne diši, a ročnega kovčka z električnim orodjem se kljub temu ni branil. Otovorjen z njim jo je pobrisal v neznano, lastnika pa s tem oškodoval za 1000 evrov. Za njim še poizvedujejo.

Pri redni kontroli prometa so možje postave med drugimi ustavili voznika kolesa z motorjem, ki se je ob tem pošteno spotil. Policistom namreč ni mogel pokazati vozniškega izpita, saj ga preprosto ni imel. Še slabše pa mu je šlo pri pojasnjevanju lastništva kolesa, za katerega so nato ugotovili, da je pravzaprav odtujeno. Tatu so zato nemudoma razsedlali, kolo zasegli ter spisali ustrezno kazensko ovadbo.

Na cestah je med drugim prišlo do močno neprijetne prometne nesreče I. kategorije. Voznik osebnega vozila je namreč izsilil prednost kolesarju, tako da mu je s sprednjim delom vozila zaprl pot. Zaradi tega je kolesar trčil vanj in padel po tleh, a se pri tem na srečo ni poškodoval. Je pa dogodek na avtomobilu in kolesu pustil za vrtoglavih 4000 evrov materialne škode. Povzročitelju so policisti na kraju nesreče izdali plačilni nalog zaradi kršitve 56. člena Zakona o pravilih cestnega  prometa.

Horjulska občina je bila pretekli mesec po večini mirna, so pa policisti zabeležili poskus vloma. Neznani tatič je okrog druge ure zjutraj splezal do okna v prvem nadstropju skladišča trgovine in se nekako prerinil v notranjost. Alarm, ki se je ob tem sprožil, pa mu je nagnal takšen strah v kosti, da ga je med begom še lastna senca komaj dohajala. Podjetje je oškodoval za okoli 300 evrov, proti neznancu pa so policisti že podali kazensko ovadbo.

 

Zbral in uredil:

Damjan Debevec

Oglejte si tudi