Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Župan s sklepom omogočil varstvo otrok za nujne primere

Stiske staršev, ki zaradi služb kjer ni bilo možno izvajati dela na daljavo in so ostali brez varstva otrok, so velike. Zato so na občinski upravi v sodelovanju z ravnateljem vzgojno varstvenega zavoda v Horjulu hitro poiskali rešitve in možnosti za pomoč tudi v drugem valu epidemije.

Na občini so namreč prejeli obvestilo, da se s 26. 10. 2020 vsi vrtci zapirajo, predvidoma za en teden.

Hkrati je bilo omogočeno, da se župani s sklepom odločijo, da delno odprejo vrtce za starše, ki morajo delati, delodajalec pa jim dela ne more omogočiti na daljavo. Tako se je župan Občine Horjul Janko Prebil odločil, da se s 26. 10. 2020 delno odpre Vzgojna varstvena enota pri OŠ Horjul, ravno za starše, ki morajo delati, delodajalec pa jim dela ne more omogočiti na daljavo. Tovrstna odločitev je ostala do 6. 1. 2021, ko je župan na prošnjo nekaterih staršev, ponovno preveril situacijo in se odločil za sprostitev varstva v vrtcu.

Župan Prebil: 'Bili smo v dilemi, da ne bi s tem povečali število okužb na našem koncu. Vendar smo se po posvetu z ravnateljem in izvajalcem zdravstvenega varstva na našem območju odločili, da omogočimo varstvo vsem otrokom staršev, ki so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način tudi za naprej. S tem želimo omogočiti tem družinam, da z odhodom na delo poskrbijo za svoje družine, da ne bi prihajalo do dodatnih stisk.'


Bsedeilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi