Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Metrel tudi v času korona krize uspešno posluje in skrbi za varnost zaposlenih

Pravočasno ukrepanje in hitro iskanje ustreznih rešitev ter prilagodljivost na aktualne razmere so odlike vseh uspešnih podjetij. V horjulskem podjetju Metrel d.d. v letošnjem letu izzivov nikakor ni manjkalo, a se niso predali ali obupavali in sedaj ob koncu leta poslujejo uspešno. Ne iščejo izgovorov, ampak rešitve, kar je pravzaprav edina prava pot. V kratkem pogovoru so nam opisali, kako sedaj poteka njihovo delo in kako je s stanjem okužb v podjetju.

Direktor Edvard Reven pojasnjuje: 'Trenutno imamo 3 aktivno okužene zaposlene. Stanje je bilo v preteklih tednih slabše in se k sreči izboljšuje. V Metrelu d.d. zato še veljajo ukrepi, kot so obvezno stalno nošenje zaščitnih mask na vseh delovnih mestih. V proizvodnji se od  21. oktobra in vse do nadaljnjega delo opravlja v dveh izmenah. Seveda so prilagodili tudi določene procese dela. V oddelkih, kjer razmere to dopuščajo, poteka delo v čim večjem številu od doma. Za poslovne sestanke uporabljajo orodja MS Teams in Zoom, kar se je v trenutnih razmerah izkazalo kot učinkovita rešitev. Tudi zato se v podjetju do nadaljnjega sklicujejo le nujni sestanki, ki pa potekajo z upoštevanjem medsebojne varnostne razdalje in nošenjem zaščitne maske. Ker razmere tega ne dopuščajo, je vsa organizirana topla malica do nadaljnjega ukinjena. Na voljo je pripravljena hladna malica, tako da lahko ponudimo vsaj nekaj našim zaposlenim. Upam pa, da se zadeve čim prej izboljšajo.'

Uspešnost varovanja zdravja pripisujejo tudi dejstvu, da so priporočila inštitucij vzeli resno. Varnostni ukrepi veljajo zato tudi ob prihodu v podjetje. Za vse zaposlene je ob prihodu na delo na vhodnih vratih obvezno merjenje telesne temperature na avtomatski merilni postaji, ki takoj zazna, ali ima oseba povišano telesno temperaturo in odobri ali pa zavrne vstop. V primeru povišane temperature se zaposlene napoti domov, kjer se nato posvetujejo s svojim zdravnikom glede nadaljnjega zdravljenja. Prav tako je merjenje temperature obvezno za vse obiskovalce in se jih odslovi, če imajo povišano temperaturo. Ostali sklepi, ki so bili sprejeti že ob prvem valu pandemije, ostajajo v veljavi. To pomeni, da ob simptomih okužbe zaposleni ostanemo doma, za vse, ki so na delu v podjetju, pa je obvezno večkrat dnevno umivanje in razkuževanje rok ter vzdrževanje medosebne razdalje. Vodstvo podjetja poudarja, da vse navedene ukrepe upoštevajo z namenom preprečevanja, zajezitve in ublažitve širjenja bolezni COVID-19. Kajti le tako lahko zagotovijo varno delovno okolje in delovne razmere za vse zaposlene.

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi