Logo MojaObčina.si

Horjul

DANES
5°C
-3°C
JUTRI
5°C
-3°C

Medgeneracijsko središče že nastaja

V okolici Osnovne šole Horjul so se sredi poletja že začela dela na medgeneracijskem središču in učni poti. To je pomemben projekt za prihodnost, ki ga z evropskimi sredstvi financira LAS Barje z zaledjem z jasnim ciljem, da se bodo tu lahko srečevali, družili in povezovali vsi občani in občanke. Od najmlajših do najstarejših.

Trenutno potekajo gradbena dela na poteh, kasneje pa pridejo zasaditve rastlin in postavitev informacijskih tabel oziroma označb ter igral. Okoli šole ob teh poteh, ki sedaj nastajajo, bo na koncu nameščenih kar 20 klopi. V delu nad šolo, ki pelje mimo šolskega čebelnjaka, že urejajo poti do vrta in gredic z dišavnicami. Zasadili bodo tudi deset medovitih dreves in sadno drevje, tako da bodo imele čebele, za katere skrbijo otroci pri čebelarskem krožku, malce olajšano delo. 

Medgeneracijsko središče bo opremljeno tudi z zunanjo učilnico, ki bo opremljena in urejena tako, da bo lahko tudi zunaj potekal pouk za celotni razred. Med športno dvorano in zalogovnikom za sekance bo stala tudi tekaška steza, kjer bo možno malce 'potrenirati' in se razgibati. Poleg zunanjega športnega igrišča ob šoli pa bodo postavljene tudi tribune za gledalce. 

V načrtih je tudi postavitev posebnih prilagojenih zunanjih vadbenih pripomočkov oziroma neke vrste zunanji fitnes za starostnike, s katerimi bodo lahko ohranjali gibljivost in kondicijo, seveda na njim prilagojen način. 'Horjul in njegovi prebivalci bodo s to investicijo, ki je ocenjena na 180.000 evrov in ki se praktično v celoti financira iz sklada LAS Barje z zaledjem pridobili veliko. Po kar štiridesetih letih bomo s to investicijo končno dočakali urejeno okolico šole. Na občini smo z dobro pripravljenim projektom uspeli pridobiti sredstva, ki ne obremenjujejo občinskega proračuna, pridobitev pa bo omogočila boljšo kakovost življenja vsem in ne le otrokom, ki obiskujejo šolo ali vrtec,' je še dodal župan Janko Prebil.

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi