Logo MojaObčina.si

Horjul

DANES
8°C
-2°C
JUTRI
6°C
-2°C
2873

V novembru potekajo aktivnosti na čistilni napravi v Podolnici

Skrb za čisto okolje je zelo povezano s tem, kako ravnamo z vodami. Po izgradnji nove čistilne naprave v Horjulu in vseh aktivnostih, ki potekajo za gradnjo čistilne naprave v Žažarju, je jasno, da se je občina Horjul zavezala k ohranitvi čiste narave. Naslednji korak je že narejen, saj v novembru poteka rekonstrukcija obstoječe čistilne naprave v Podolnici.

V naselju Podolnica je bila leta 2014 ob izgradnji kanalizacije zgrajena tudi biološka čistilna naprava, ki od samega začetka ni zagotavljala ustreznega čiščenja odpadne komunalne vode. Zaradi nedelovanja sta se investitorja JP VOKA SNAGA d.o.o. in Občina Horjul odločila za rekonstrukcijo, ki vključuje odstranitev in vgradnjo nove biološke čistilne naprave. Sestavljena bo iz primarnega usedalnika in biološkega reaktorja z integriranim naknadnim usedalnikom. 

Sredstva za sanacijo ČN Podolnica so zagotovljena s strani JHL d.o.o. ter iz naslova unovčene bančne garancije. V avgustu 2020 je bila podpisana pogodba z izvajalcem Komunalne Gradnje d.o.o. Zaradi dolgih rokov dobave opreme iz Velike Britanije se bodo dela izvajala v mesecu novembru 2020. Župan Janko Prebil pričakuje, da bodo dela dokončana v letošnjem letu in bo lahko čistilna naprava čim prej pričela z obratovanjem. 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi