Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Sodelujte v natečaju "Biodiverziteti najbolj prijazen vrt"

Imate na vrtu cvetočo trato, veliko medovitih rastlin, gnezdilnico za čebele samotarke, žuželčnik, gnezdilnice za ptice in netopirje ali pa mlako? Mogoče vas obiskujejo ježi ali na vašem vrtu varno domujejo kače? Vrtovi so vedno bolj pomemben življenjski prostor za številne organizme, zato v okviru projekta Life naturaviva, Biodiverziteta – umetnost življenja iščemo biodiverziteti najbolj prijazen vrt!

Vrtove bomo izbirali v štirih kategorijah: hišni vrt, vrt na terasi ali balkonu, šolski vrt in društveni vrt.

Na natečaju lahko sodelujete tako, da na elektronski naslov info@botanicni-vrt.si do 20. 12. 2020 pošljete prijavni obrazec in do 10 fotografij vrta. Zaželeno je, da so fotografije iz leta 2020, izjemoma lahko tudi starejše. Podroben opis za prijavo je v prilogah na spletni strani projekta. 

Prijave bo pregledala strokovna žirija Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani in Nacionalnega inštituta za biologijo, ki bo najbolje ocenjene vrtove naslednje leto obiskala za podrobnejše ocenjevanje. Zmagovalci bodo znani jeseni 2021, čakale pa jih bodo lepe nagrade.

Vabljeni tudi k spremljanju prispevkov o biodiverziteti na vrtovih na projektno spletno stran, Facebook in Instagram profil. Uredite vrtove tako, da bodo zakladnica biodiverzitete!

 

GT

 

Več o natečaju: https://www.naturaviva.si/biodiverziteti-najbolj-prijazen-vrt/

Dodatne informacije: info@botanicni-vrt.si 

Nasveti za biodiverziteti prijazen vrt: https://www.naturaviva.si/nasveti-za-biodiverziteti-prijazen-vrt/ 

Spletna stran projekta LIFE NATURAVIVA  https://www.naturaviva.si/

Facebook profil projekta LIFE NATURAVIVA https://www.facebook.com/life.naturaviva

Instagram profil projekta LIFE NATURAVIVA https://www.instagram.com/lifenaturaviva/  

Oglejte si tudi