Logo MojaObčina.si

Horjul

JUTRI
10°C
-3°C
PET.
10°C
1°C
2873

Odvoz kosovnih odpadkov bo 18.11.

Jesenski odvoz kosovnih odpadkov bo izveden enako kot spomladi aprila. Potrebne so predhodne prijave, ki so možne do 12.11.2021 preko spletne strani Voke Snage http://www.mojiodpadki.si/urniki/kosovni-odpadki. Če potrebujete dodatne informacije ali imate dodatna vprašanja, jim lahko pišite na naslov vokasnaga@vokasnaga.si ali pokličite v njihov center za podporo in pomoč uporabnikom na številko 01 477 96 00. Obrazec lahko prejmete tudi v sprejemni pisarni Občine Horjul.

Naročila bodo sprejemali do petka 12.11.2021. Odvoz pri samih uporabnikih pa bodo opravili na dan 18.11.2021. Odvoz kosovnih odpadkov je za občane enkrat letno brezplačen. Odpadkov, ki niso kosovni odpadki, ne bodo odpeljali in bodo o njih obvestili pristojne inšpekcijske službe. Kosovne odpadke lahko pripravite za odvoz po 20.00 uri pred dnevom odvoza oziroma do 6.00 ure na dan odvoza, če ni drugače dogovorjeno z Voka Snago.

Da ne bi prihajalo do pojava divjih odlagališč še opozarjamo, da je vsakršno odlaganje kosovnih in nevarnih odpadkov v naravi strogo prepovedano. Pristojne službe vršijo nadzor, kršitelje pa čakajo visoke kazni. Opozarjamo tudi vse obrtnike in podjetnike, da so po zakonu dolžni poskrbeti za odvoz kosovnih in nevarnih odpadkov, ki nastajajo z naslova njihove dejavnosti. Odpadkov ne smejo odlagati pri zabojnikih za embalažo, ki so namenjeni gospodinjstvom, ampak pristojnim odjemalcem, s katerimi imajo sklenjeno pogodbo. 

Med kosovne odpadke odlagamo:

·kopalniško opremo;

·pohištvo;

·oblazinjeno pohištvo;

·športne rekvizite (smuči, jadralne deske, kolesa ipd.);

·vrtno opremo iz plastike in lesa (mize, stoli, senčniki ipd.);

·vzmetnice in preproge;

·svetila in senčila;

·velike gospodinjske aparate (gospodinjska bela tehnika - hladilniki, pralni in pomivalni stroj, štedilniki ipd.).


Med kosovne odpadke ne smemo odlagati:

·preostanka (gospodinjskih) odpadkov;

·stavbnega pohištva (oken, vrat itd.);

·gradbenih odpadkov;

·zemlje, listja in vej;

·nevarnih odpadkov;

·avtomobilskih gum;

·stekla.

 Foto: P. Bregar

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi