Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
PON.
12°C
1°C
Oceni objavo

SVZ Hrastovec išče donatorje zaščitne opreme

V Socialnovarstvenem zavodu Hrastovec, v okviru katerega deluje tudi Center starejših v Hodošu, je nastanjenih 640 stanovalcev, za katere skrbi 480 zaposlenih. Trenutno v našem zavodu ni zabeleženega nobenega okuženega s COVID-19, vendar priznavamo, da s strahom zremo v prihodnost. Problematika pomanjkanja zaščitne opreme je prisotna v vseh slovenskih zavodih, ki skrbijo za ranljivejše skupine ljudi.
Vprašanje zalog zaščitne opreme je v zadnjem obdobju najbolj pereča tema slovenskega zdravstva. Kot so večkrat poudarili pristojni je potrebno posebno skrb posvetiti ranljivejšim skupinam, ki so bolj dovzetni za okužbo in tudi okrevanje. Želimo tudi poskrbeti za naše zaposlene, ki bodo v prvih vrstah pri boju zoper epidemijo koronavirusa, zato je zaščitna oprema dejansko osnova za njihovo varno in nemoteno delovanje. Zaščitne maske FFP3 imamo naročene in tudi ostalo zaščitno opremo. Hvaležno smo sprejeli donacijo 50 metrov blaga, da bomo sami pričeli šivati pralno zaščitne bombažne maske.
Iz medijev je znano, da se pojavljajo težave pri dobavi, iz dneva v dan se vrstijo zasebne pobude pri zagotovitvi prepotrebne opreme, predvsem zaščitnih mask, ki jih bomo tudi v našem zavodu krvavo potrebovali. Obračamo se na javnost in vas vljudno prosimo, če bi nam bili pripravljeni darovati razno zaščitno opremo, kot na primer:

- zaščitne maske FFP2 in FFP3,
- zaščitni pajaci iz tyvec folije,
- razkužilo za površine,
- razkužilo za roke,
- zaščitne halje za enkratno uporabo iz tyvec folije,
- kirurške maske s trakovi oziroma gumico,
- zaščitne rokavice,
- bombažno metersko blago pralno na 90°C (bombažno platno ali popelin),
- drug material.


V kolikor bi potrebovali dodatno pomoč prostovoljcev (predvsem s področja zdravstvene nege) in bi nam bili pripravljeni pomagati, vas prosimo, če nam sporočite svoje kontaktne podatke, da vas dodamo na listo prostovoljcev. Podatke pošljete na zavod@hrastovec.org.
Tedni pred nami bodo na preiskušnjo postavili nas vse. Bomo zmogli dovolj empatije in človečnosti?
Še vedno verjamemo da. Zdaj je čas za strpnost, ljubezen in hvaležnost.

Za več informacij in ponudbe smo vam na voljo na 031 343 419 (Andreja) ali zavod.hrastovec.org.

 

vir: spletna stran SVZ Hrastovec

Oglejte si tudi