Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Zlato in srebro učenkama Glasbene šole Emil Adamič

Sobota 9. marca je bila za dve naši učenki zelo pestra, tekmovalna, a hkrati prijetna in glasbeno izzivalna. Z večmesečnimi pripravami, učenjem, vajami, korepeticijami in najbolj pomembno – voljo in željo po uspehu - sta naši učenki prejeli visoke rezultate in mesta na tekmovanjih.

Cecilija Dolinar je pod mentorstvom Nives Kemperle na Glasbeni olimpijadi prejela zlato plaketo. Glasbena olimpijada v prvem delu obsega pisni in slušni preizkus, kjer se preverja znanje s področja glasbenega jezika, teorije in zgodovine, drugi del je pevska izvedba pesmi po lastnem izboru, tretji del pa obsega izvajanje lastne avtorske skladbe, napisane posebej za tekmovanje. Uspeh na tekmovanju je plod uspešnega sodelovanja med OŠ Šmarje - Sap, GŠ Emil Adamič in Konservatorijem za glasbo in balet Ljubljana, katerih učenka je Cecilija. Je tudi članica Godbe Dobrova-Polhov Gradec, v kateri poleg oboe igra tudi saksofon.

Violinistka Lucija Ana Dragaš nas z uspehi razvaja že nekaj let. Mlada glasbenica je na letošnjem 53. tekmovanju mladih glasbenikov TEMSIG v 1.a težavnostni stopnji prejela srebrno plaketo. Na vseh tekmovanjih jo spremlja njena učiteljica in hkrati mentorica Tina Blaznik. Za korepeticije je poskrbela pianistka Maruša Frelih. Lucija vam je gotovo ostala v spominu tudi po izjemnem nastopu na lanskem koncertu Noč godbe 2023 – Z godbo okoli
sveta, kjer je kot solistka skupaj s svojo učiteljico navdušilo z izvedbo tradicionalne irske pesmi.

Iskrene čestitke obema nagrajenkama in vsem mentorjem in korepetitorjem!

Janez Dolinar

Oglejte si tudi