Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Teden veselja za šmarske otroke

Animatorji iz župnije Šmarje – Sap so letos že deveto leto organizirali, kot so sami dejali, teden velikega veselja za otroke.  Enotedensko druženje 85 otrok in animatorjev je potekalo od 4. do 8. avgusta 2014.

Junak letošnjega oratorija je bil sveti Peter, zato jih je ves teden spremljal v igri, katehezah in molitvah. Sicer pa na oratoriju res ni bilo nikomur dolgčas.  Otroci so se lahko preizkusili, kaj novega izvedeli ali izdelali v kar treh delavnicah, v kemijski, likovni ali skavtsko-taborniški delavnici. Prav tako so se lahko pomerili v najrazličnejših igrah, največ navdušenja so v otrocih vzbudile vodne igre.

 

Posebej bo otrokom ostal v spominu izlet v Ljubljano. Obiskali so Gasilsko brigado, kjer so med drugim videli pravi spust gasilcev po drogu, frančiškansko cerkev, kjer so imeli svojo sveto mašo, nato pa so se z vzpenjačo povzpeli še na ljubljanski grad in dan zaključili z vožnjo z ladjico po Ljubljanici.

 

Oratorij se je zaključil s prireditvijo, ki so jo otroci skupaj z animatorji pripravili za svoje starše, na povabilo se je odzval tudi župan dr. Peter Verlič. Preden pa so se otroci od svojih animatorjev zares poslovili, smo bili priča še toplim objemom in obljubam, da se naslednje leto ponovno vidijo.

 

Vir: http://www.grosuplje.si/

Foto: Šmarski animatorji

 

Oglejte si tudi