Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Fantastično rokometno srečanje na večnem rokometnem derbiju v Grosuplju

Pretekli vikend je bil v dvorani OŠ Brinje v Grosuplju rokometni praznik, saj je bil na sporedu večni derbi med ekipama RK Grosuplje RK SVIŠ Ivančna Gorica. Obe ekipi nastopata v 1. B rokometni ligi, v zgodovini obeh klubov pa sta med seboj odigrala že nešteto tekem. 

Čeprav lestvica pred srečanjem ni kazala na izredno izenačeno srečanje, je lokacijska postavitev obeh klubov in zgodovina njunih tekem napovedovala veliko več. Domači klub, ki se je v pretekli sezono vrnil v 1. B ligo, se je odlično pripravil na to tekmo, saj so privabili lepo število gledalcev, tako ene kot druge ekipe. 
 
Ekipi sta na igrišču pokazali, da sta željni zmage. Temu primerno smo gledalci lahko videli veliko število preobratov, dobrih obramb vratarjev in seveda tudi nekaj atraktivnih zadetkov. 

Čeprav so bolje pričeli gostje in vodili prvi del prvega polčasa, so jih domačini ujeli in polčas je pripadel njim (13:11). V drugem polčasu se se gostje, ki so veljali za favorite te tekme, prebudili in vajeti ponovno prevzeli v svoje roke. A domačini se niso predali, jih vztrajno lovili ter jih ujeli. Gostje so imeli lepo priložnost za zmago, a je z zgrešeno sedemmetovko niso uspeli izkoristiti. Tako sta se ekipi razšli z rezultatom 28:28. 

Janez Grum (igralec RK Grosuplje): "Absolutno je ta delitev točk tudi za nas presenečenje, borba je bila prava. Fantje smo se od prve minute borili za vsako žogo. Čeprav je bil začetek slabši, zaostajali smo namreč za štiri oziroma pet zadetkov, a smo stisnili v obrambi. Na koncu se je to obrestovalo in osvojili smo točko.  Kar je za nas lep uspeh. Sviš je res na vrhu lestvice, a na takih derbiji to ne pomeni veliko. Vesel sem osvojene točke in čestitam fantom za borbenost."

Jaka Ferkulj (pomočnik trenerka RK SVIŠ Ivančna Gorica): “Tekmo smo dobro odprli, vodili smo že za štiri oziroma pet zadetkov, nato pa žal nismo izkoristili kar nekaj priložnosti, da bi povedli še z višjo razliko ter s tem odločili tekmo. To je vendarle lokalni večni derbi, vesel sem, da je bila dvorana polna, kjer so gledalci lahko videli dobro tekmo. Grosuplje me je pozitivno presenetilo, čestitam jim za osvojeno točko. Mi moramo sedaj to točko iskati drugje, čaka nas še ogromno tekem, saj je sezona še dolga.”

FOTOGALERIJA S TEKME

1. B slovenska liga, 7. krog
RK Grosuplje : RK SVIŠ Ivančna Gorica 28:28 (13:11)
Grosuplje, športna dvorana Brinje, 200 gledalcev, sodnici Helena Crnojevič in Emina Kostecki-Radić
Grosuplje: Mišigoj (5 obramb), Vencelj (14 obramb); Grum 6, Kitak, Rede, Jelenovič, Kokot, Ferkulj 1, Kastelic 6, Brezec, Slemenjak 4, Harbaš 2, Petek 3, Muhič, Zakotnik 6,
SVIŠ: Škorc (17 obramb), Podržaj, Pekeč; Tekavec, Knez 7, Zafran 8, Hrovat 1, Stopar 5, Matej Košir 3, Pirnat, Krabonja 1, Corel, Zlatnar, Šemrov, Matic Košir 3, D. Košir
Sedemmetrovke: Grosuplje 4 (6); SVIŠ 4 (7)
Izključitve: Grosuplje 12 min; SVIŠ 12 min
Rdeči karton: Jure Ferkulj in Edis Harbaš (oba Grosuplje); Nik Pirnat (SVIŠ Ivančna Gorica)


Foto: Boštjan Vidrajz / FLEX TOOLS Slovenija

Povezave

bit.ly/2iBA0KK

Oglejte si tudi