Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Dejan Mihevc novi trener košarkarjev Grosuplja

Pogovarjali smo se z novim članskim trenerjem Dejanom Mihevcem. O ekipi, klubu in njegovi košarkarski filozofiji.

1. Po nekajletnem uspešnem delu v Angliji ste postali trener KK Grosuplje. Kakšni so razlogi za vaš prihod v naš klub?

 

Grosuplje je odlično organiziran klub na vseh področjih. Že samo dejstvo, da gre za klub, ki je samo po 11 letih od nastanka prišel v prvo ligo, pove dovolj za kakšen klub gre. Delo je na vseh področjih zastavljeno sistematično in z dolgoročno vizijo. Dolgoročnost in sistematičnost je tudi eden glavnih razlogov za moj prihod v klub.  Tu bi se zahvalil upravi za povabilo ter zaupanje in verjamem, da bom s svojim delom to opravičil in pripomogel k nadaljnemu razvoju in uveljavitvi kluba.

 

2. Verjetno ste o ekipi že razmišljali, ali bo letošnja zasedba ostala podobna ali se obetajo korenite spremembe?

 

Trenutno smo v fazi analiziranja obstoječe ekipe, tako da je o sestavi ekipe za prihajajočo sezono še prezgodaj govoriti.

 

3. Kakšne so vaše prioritete kot košarkarski trener, oz kakšna je vaša filozofija košarke?

Kot trener in kot človek zagovarjam trdo delo in poštenost. Moja filozofija je, da moraš dati vedno vse od sebe, saj je to ena redkih stvari, ki ti je nihče ne more vzeti in je odvisna le od tebe samega. Če se držiš tega načela boš po koncu treninga oziroma tekme zadovoljen, saj veš, da danes nisi mogel narediti ničesar več. To je edina pot do napredka in do lastnega zadovoljstva.  

 

4. Kakšno košarko gojite kot trener?

Najpomomembneje je, da se vsi zavedamo, da smo ekipa. Ekipa, ki jo tvorijo posamezniki z individualnimi kvalitetami, ki jih združimo v močno celoto.

 

5. Kaj lahko kot trener obljubite našim navijačem pred novo sezono?

Da bomo na treningih trdo delali, na tekmah pa dali vse od sebe in se borili za vsakega od njih ter se tako skupaj z njimi veselil uspehov.


Marko Antonijevič

Oglejte si tudi