Logo MojaObčina.si

Grosuplje

DANES
1°C
-3°C
JUTRI
0°C
-5°C

Učenje tujih jezikov – naložba v prihodnost

Znanje tujih jezikov je v času globalizacije vse bolj cenjeno in potrebno, saj nam širi obzorja ter zaposlitvene možnosti. Vse več delodajalcev zahteva znanje vsaj enega tujega jezika. Vedo namreč, da le razumevanje jezika in okolja poslovnih partnerjev ustvarja uspešno sodelovanje. Tudi poslovneži vse bolj spoznavajo, kako pomembno je, da se z ljudmi pogovarjaš v njihovem maternem jeziku – to stranki poveže na povsem drugačnem nivoju kot komunikacija v nekem tretjem jeziku.

Učenje jezikov ni le podlaga za kulturno in gospodarsko povezovanje ljudi iz različnih držav, marveč tudi možnost za lastni osebni razvoj. Vsak jezik je unikaten ter pripoveduje svojo zgodbo, v katero se lahko poglobimo. Vsak narod odlikuje specifičen odnos do življenja, naj bo to španska strast do plesa in glasbe, angleška zadržanost ali rusko gostoljubje; ko boste enkrat začutili ta utrip, ga boste želeli občutiti vedno znova. Poznavanje novih kultur vas naredi bolj razgledano in s tem zanimivo osebo.

Namen jezikovnega tečaja tudi ni monotono »šolsko« izpolnjevanje vaj v učbeniku. Cilj je v novem jeziku spoznavati manj poznani svet, se pri tem dotikati filmov, glasbe, osebnih in svetovnih problemov, podjetništva, kulturnih tradicij, raznolikih navad in jezik tako resnično živeti. Samo tako izobraževanje doseže svoj pravi namen in uporabno vrednost.

Potrebujete še dodatno vzpodbudo za učenje tujega jezika? Naj naštejemo nekaj odličnih razlogov za to odločitev.

  • Postali boste pametnejši: znanje dodatnega jezika izboljša spomin in koncentracijo. Predstavlja tudi odlično telovadbo za možgane, kar kasneje v življenju zmanjša možnost za razvoj demence. Poleg tega so ljudje z znanjem dveh ali več jezikov boljši pri »multitaskingu«, torej opravljanju več nalog hkrati.

 

  • Filmi, nanizanke, glasba, ... Vse te oblike umetnosti vam bodo dostopne v izvornem jeziku. Seveda lahko danes najdemo prevode ali podnapise za vse našteto, vendar se v procesu prevajanja lahko marsikaj izgubi. Z znanjem novega jezika se vam tako odpre nov svet in razširi obzorje.

 

  • Osebna rast: učenje tujega jezika je lahko pravi izziv, tako kot recimo preteči maraton. V obeh primerih potrebujemo potreben trening, vztrajnost, čas in predanost. Ves vloženi trud je poplačan, ko dosežemo cilj.

Pri izpolnjevanju jezikovnih ciljev in premagovanju preprek vam lahko pomaga združenje strokovnjakov iz Grosuplja ‒ Izobraževalno društvo Emperus je ekipa profesorjev z dolgoletnimi izkušnjami s poučevanjem in prevajanjem. Prizadevajo si za razvijanje in zagotavljanje kvalitetnega izobraževanja ter širjenje novih dognanj na področju pedagogike, prevajanja ter tehnologij, povezanih z vseživljenjskim izobraževanjem.

 

 V okviru svojega delovanja izvaja društvo jezikovne tečaje, individualne ure ter inštrukcije angleškega, nemškega, francoskega, italijanskega, španskega, ruskega in drugih jezikov ter tečaj slovenščine za tujce. Ti tečaji so namenjeni tako osebam, ki se prvič srečujejo s tujim jezikom, kot tudi osebam, ki že imajo nekaj predznanja in bi tega želeli osvežiti, obnoviti in/ali nadgraditi. V primeru, da jezika, ki bi se ga želeli učiti, ni med navedenimi, vas vabimo, da se kljub temu obrnete na nas, in skupaj bomo poiskali ustrezno rešitev.

Tečaji za skupine do 8 tečajnikov se izvajajo v prostorih društva, tečaji za večje skupine (do 20 tečajnikov) se izvajajo na dodatni lokaciji v bližini. Stranke imajo zagotovljeno brezplačno parkiranje v neposredni bližini lokacije.

Individualni jezikovni tečaji

Tečaji so prilagojeni vašemu znanju, vašim potrebam in vašemu urniku. Izvajajo se v obliki paketov učnih enot, posamezna enota traja 30 minut. Vsako srečanje vsebuje najmanj dve učni enoti (60 min). Stranka se lahko sama odloči za število paketov in intenzivnost tečaja.

Jezikovni tečaji v skupini
Klasični jezikovni tečaji

Klasični jezikovni tečaj za odrasle in otroke v skupini od 2 do 8 tečajnikov traja 30 šolskih ur in poteka enkrat tedensko oz. po dogovoru. Izvede se v obliki 15 srečanj, primeren pa je za slušatelje z različnim predznanjem, ki bi želeli poglobiti znanje skozi daljši tečaj.

Krajši jezikovni tečaji

Krajši jezikovni tečaj za odrasle in otroke v skupini od 2 do 4 tečajnikov se izvede v obliki 10 srečanj po 60 minut, ki potekajo enkrat tedensko oz. po dogovoru. Primeren je za slušatelje, ki so omejeni s časom oziroma bi želeli poglobiti znanje določenih slovničnih struktur ali besedišča.

Tečaj strokovnega jezika

Ponujamo tudi specializirane jezikovne tečaje – poslovna komunikacija, tuji jezik za zdravstvene delavce, gostince in delavce v turizmu, ter delavce s področja IT-ja. Dolžina in vsebina tečaja se prilagodi vašim potrebam.

Inštrukcije

Poleg tečajev izvajamo tudi inštrukcije tujih jezikov za osnovno in srednjo šolo, ki temeljijo na snovi in gradivu, ki je učencu oz. dijaku posredovano v šoli, ter na dodatnih vajah iz posamezne snovi (po potrebi). Termini in teme so prilagodljivi.

Informacije: za dodatne informacije smo vam na razpolago na telefonski številki 041 58 44 92 ali prek e-maila d.emperus@gmail.com, spletno stran si lahko ogledate na http://emperus.mozello.com/. Pridružite se nam tudi na facebooku, kjer nas najdete na https://www.facebook.com/drustvoemperus/.

Vpisujemo tudi med letom. Vabljeni!

Povezave

Mozello

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij