Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

Čez počitnice sanacija OŠ Louisa Adamiča

V začetku junija 2014 sta župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič in direktor podjetja Makro 5 gradnje Rajko Žigante podpisala pogodbo za energetsko sanacijo Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje. Vrednost te pogodbe znaša cca. 975.000 evrov.

  

Gradbena dela so se začela intenzivno izvajati še v istem mesecu, takoj ko so otroci zapustili šolske klopi. Šola bo dobila novo fasado oz. toplotni ovoj, zamenjala se bodo okna in vrata, v celoti se bo sanirala tudi streha. Dela med drugim vključujejo optimizacijo ogrevalnih sistemov, vgradnjo sistemov za centralno prezračevanje, toplozračno ogrevanje in klimatizacijo ter ogrevanje s toplotnimi črpalkami.

  

Istočasno poteka tudi energetska sanacija vrtca Kekec na Trubarjevi cesti, medtem ko je bila Podružnična šola Šmarje – Sap uspešno sanirana že v lanskem letu, maja 2014 pa je šola pridobila tudi energetsko izkaznico.

  

Obe operaciji delno sofinancira Evropska unija iz Evropskega kohezijskega sklada. Izvajata se v okviru operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007 - 2013, 6. razvojne prioritete »Trajnostna raba energije« 1. prednostne usmeritve »Energetska sanacija javnih stavb«.

  

Občina Grosuplje pa je iz Kohezijskega sklada Evropske unije pridobila tudi sredstva za osnovno šolo na Adamičevi cesti v Grosupljem, vrtec Pika v Šmarju - Sapu in za obstoječi zdravstveni dom, ob katerem se gradi prizidek. Ti objekti se bodo sanirali v prihodnjem letu.

 

Vir (tekst in foto): http://www.grosuplje.si/

Oglejte si tudi