Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Prvi šolski dan 2022

V četrtek, 1. septembra 2022, smo vstopili v novo šolsko leto 2022/23. Posebej je bil ta dan prazničen za kar 257 naših prvošolk in prvošolcev, gotovo pa tudi za njihove starše.

Na naših šolah v Št. Juriju, Šmarju - Sapu, pa v Grosupljem v Brinju in na Adamičevi, pa v Žalni, na Polici in na Kopanju so jih pričakali ravnateljici Špela Podgoršek Pirc in Pavlina Antolič, vodje šol, učiteljice in učitelji, pa tudi učenke in učenci šol, ki so se po poletnih počitnicah vrnili v šole, da se spet srečajo s svojimi prijatelji in seveda še veliko novega naučijo. Za prvošolke in prvošolce so pripravili lepe sprejeme, zapeli so jim, zaplesali, jim zaigrali igrico, pripravili sladka presenečenja. Dobili so tudi rumene rutke in kape. Prav na vseh sedmih šolah pa je naše prvošolke in prvošolce ta dan pozdravil tudi župan dr. Peter Verlič.

»Danes ste že malo večji, že malo bolj samostojni, kot ste bili včeraj. Postali ste učenke in učenci osnovne šole,« jih je nagovoril. »In ko boste uspešno zaključili vseh 9 razredov, boste še bolj samostojni, imeli boste veliko znanja,« je nadaljeval. »Nato pa boste že razmišljali, kaj boste postali.« Zaupal jim je, da ko je bil sam še v osnovni šoli, malo starejši kot so oni, si je želel, da bi postal strojevodja, tisti, ki vozi vlak. Skupaj pa so nato razmišljali, kaj bi si želeli potem, ko bodo polni znanja, postati oni. Morda računalničarji, zdravniki, odvetniki, učitelji, piloti, astronavti, policaji, gasilci? Da se bodo pridno učili, da bodo postali, kar bi si želeli, pa jih bodo spodbujali tudi njihovi starši.

Prvošolkam in prvošolcem, njihovim staršem, vodstvu šole, učiteljicam in učiteljem, pa tudi ostalim učenkam in učencem je zaželel lepo, prijetno in uspešno šolsko leto. »Da bomo zdravi, da se bomo lahko smejali brez mask,« je še dejal.

Sicer pa je župan ob 1. šolskem dnevu tudi pozval vse udeležence v prometu, naj bomo previdni, naj vozimo strpno. »Pazimo drug na drugega,« je dejal. Tudi letos bodo sicer za varovanje otrok v bližini naših šol prve šolske dni skrbeli člani ZŠAM Grosuplje, pri varovanju jim bodo pomagali tudi redarji in policisti.

Več slik si lahko ogledate v galeriji.

Jana Roštan

Oglejte si tudi