Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

25. POSVET ČLANIC GASILSKE ZVEZE SLOVENIJE V ZREČAH

V petek, 15. in v soboto, 16. novembra je bil v Zrečah že 25. posvet za članice Gasilske zveze Slovenije, ki smo se ga z Gasilske zveze Grosuplje udeležile tri članice – Cvetka Kadunc (PGD Zagradec pri Grosupljem), Zdenka Vidic (PGD Št. Jurij) in spodaj podpisana Majda Kastelic (PGD Polica). Vseh udeleženk z različnih koncev Slovenije pa je bilo kar okoli 170. Posvet v letošnjem letu je bil v glavnem namenjen delavnicam, v katerih smo dobile več praktičnih izkušenj z različnih področij.
V petek po pozdravih smo se začele najprej seznanjati z izolirnimi dihalnimi aparati ter z antistresnimi masažami, nato z delavnico v stilu »več glav, več idej«, v katerih se je pokazalo med drugim tudi s kakšnimi problemi se v svojih sredinah ukvarjajo članice. Po kosilu sta se nam pridružila še predsednik GZS Jošt Jakša in poveljnik Franci Petek ter nas seznanila z novostmi v gasilstvu, predvsem pa sta nam dala možnost postaviti vprašanja, na katera sta odgovarjala in mislim, da smo iz tega zares veliko izvedele. Program je trajal do 22. ure, šele nato je sledil družabni večer.

 

V soboto smo se udeležile še delavnic vodenja večjih intervencij, komuniciranja z gluhonemimi in priprav pogrinjkov. Ob posvetu je izšel tudi bilten, v katerem je vrsta prispevkov - med njimi tudi prispevek o nedavni vaji članic gašenja gospodarskega poslopja v Šmarju - Sapu. Tako je dvodnevni posvet kar prehitro minil, a smo vseeno lahko naredile vsaka zase tudi primerjave, kakšno je stanje glede vključevanja članic v gasilskih sredinah v različnih območjih in na različnih ravneh. Menim, da je to delo v GZ Grosuplje dobro tudi po zaslugi dobrega sodelovanja z vodstvom zveze.

 

Majda Kastelic, vodja članic v GZ Grosuplje

Oglejte si tudi