Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Otvoritev novih prostorov fizioterapije

29. januarja smo v nadstropju stavbe, v pritličju katere ima svoje prostore Lekarna pri ZD Grosuplje, slovesno odprli nove prostore fizioterapije. Slovesnega dogodka so se udeležili župan dr. Peter Verlič, podžupana Janez Pintar in Matjaž Trontelj, direktorica uprave Zdenka Grozde, direktorica Zdravstvenega doma Grosuplje Katarina Vukelič, župan sosednje občine Škofljica Primož Cimerman, člani Sveta Zdravstvenega doma Grosuplje, občinski svetnice in svetniki, drugi gostje, občanke in občani.
Ob tej priložnosti sta nas nagovorila župan dr. Peter Verlič in direktorica zdravstvenega doma Katarina Vukelič.
 
»Spomnim se, kako je nekdanji direktor zdravstvenega doma Janez Mervič še kot občinski svetnik skoraj na vsaki seji povedal, da potrebujemo prizidek k zdravstvenemu domu. To se je uresničilo in leta 2014 smo ga odprli. In že takrat je direktor zdravstvenega doma rekel, tukaj bi rabili tudi lekarno. Ko smo ugriznili tudi v to jabolko, je tukaj poleg zdravstvenega doma odprla prostore Lekarna Ljubljana, mi pa smo v tej stavbi dobili še eno nadstropje in pa klet. In danes v nadstropju te stavbe slovesno odpiramo nove svetle prostore fizioterapije,« je z nami delil svoje misli župan dr. Peter Verlič. Verjame, da se bodo pacienti v teh prostorih ne glede na svoje težave dobro počutili. Da je za paciente v našem zdravstvenem domu dobro poskrbljeno, pa gre zahvala tudi strokovnemu osebju zdravstvenega doma. »Vsem želim čim več zdravja in naj se ti prostori uporabljajo čim bolj koristno.«  
 
»Za nas v Zdravstvenem domu Grosuplje je danes velik in pomemben dan,« pa je zbrane nagovorila direktorica zdravstvenega doma Katarina Vukelič. »Nova fizioterapija. Moderni, svetli prostori, moderne aparature in visoko strokovne sodelavke, mlade fizioterapevtke.« Kot je dejala, gre za veliko pridobitev za vse naše občanke in občane, pa tudi občanke in občane naših sosednjih občin. Ob tej priložnosti se je tudi posebej lepo zahvalila občini, da jim je prisluhnila. »Skupaj smo močnejši in s skupnimi močmi bomo še marsikaj dosegli za dobro naših bolnic in bolnikov, občank in občanov občine Grosuplje in ostalih 5G občin. Vsem želim veliko zdravja.«  
 
Sledil je slovesen prerez traku, pri katerem sta se županu in direktorici zdravstvenega doma pridružila tudi direktorica uprave Zdenka Grozde in nekdanji direktor zdravstvenega doma Janez Mervič.
 
Veseli dogodek so z veselo Kekčevo pesmijo popestrili učenke in učenci Pevskega zbora Osnovne šole Brinje Grosuplje in s harmonikarskim nastopom Mihej Škulj, učenec Glasbene šole Grosuplje. Prireditev je povezovala Tadeja Anžlovar.
 
Fizioterapija, ki se je prej nahajala v pritličju starega dela zdravstvenega doma, je tako dobila nove, svetle prostore, z novo pohištveno, računalniško in medicinsko opremo. So pa se hkrati uredili tudi kletni prostori stavbe, kjer se je uredil arhiv zdravstvenega doma. Do fizioterapije v nadstropju stavbe dostop omogoča tudi novo dvigalo.
 
Vrednost gradbenih del je znašala 308.393,91 evrov z ddv, dobava in vgradnja dvigala 37.488,46 evrov z ddv, celotna investicija vključno z opremo pa 650.888,49 evrov z ddv.
 
Jana Roštan

Oglejte si tudi