Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Dobrodelni bazar-več kot 20 otrok bo šlo na morje

 

Okoli 500 obiskovalcev bazarja in več deset prostovoljcev ter nastopajočih se je v soboto združilo v dobrodelnosti. Po zaslugi vseh, ki smo stopili skupaj, bo kar nekaj otrok iz naše občine jeseni  s sošolci delilo lepe spomine na počitnice. Dober dan z dobrimi ljudmi je z dobrim vremenom pospremila tudi narava.


2. dobrodelni bazar GREMO NA MORJE je potekal v soboto, 8. 6. 2013, dopoldan, na Adamičevi ploščadi v Grosuplju v organizaciji Fundacije DREVORED. Celoten izkupiček bazarja in donacij bo namenjen letovanju otrok iz socialno ogroženih družin iz občine Grosuplje.

 

Presenetil in navdušil nas je vaš odziv, saj so  klici z idejami in predlogi za sodelovanje v tednu pred bazarjem kar deževali. Posameznikov ne bomo naštevali, saj bi nehote koga izpustili. Zagotovo je osebno zadovoljstvo vsakega, ki je prispeval svoj kamenček v mozaik, plačilo za vloženi trud. Samo s  prodajo na bazarju smo letos zbrali 2145 EUR, podjetja in posamezni donatorji pa so temu znesku dodali še 1000 EUR. Trenutni znesek na “bazarometru” jej kar 3945 EUR, številka pa bo zagotovo še višja, saj nam je sredstva obljubilo še nekaj donatorjev. Lanskoletni bazar je  omogočil letovanje 16 otrokom, letos se jih bo počitnic veselilo zagotovo več kot 20.


Kaj smo počeli

Zgovorne  branjevke in branjevci so prodajali podarjene izdelke podjetij, ustvarjalcev in gospodinj:  od likalnika in vrtnih račk, do domačih piškotov, priponk, prstanov, slik in mil. Z akcijo Podari igračo so otroci napolnili kar dve stojnici rabljenih igrač, ki so bile naprodaj. Po centru mesta se je širil vonj po palačinkah in razlegal vrisk otrok, ki so uživali v lutkovni predstavi in plesnih korakih nastopajočih. Na sitotiskarski delavnici smo si majice potiskali kar sami, za portretno fotografiranje otrok je poskrbela “taprava” fotografinja. Po začetni tehnični okvari je zaživela tudi ena glavnih atrakcij bazarja panoramska vožnja z rikšo po centru mesta.  Ponudba je bila res pestra in kdor je želel zapraviti nekaj v dober namen, je zagotovo lahko našel nekaj zase.

Oglejte si tudi