Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo psov v rally obediencu

V nedeljo, 11. maja 2014, je v Centru Grajskega vrta Boštanj potekalo Državno prvenstvo psov v rally obediencu.

Tekmovanje so s pozdravnimi nagovori uradno otvorili predstavnika Kinološkega društva Grosuplje Brane Puš in Marjan Balant, občinski svetnik in direktor Veterinarske ambulante Buba, glavne pokroviteljice tekmovanja, Marjan Kastelic ter župan dr. Peter Verlič, prireditve pa se je udeležil tudi direktor občinske uprave Dušan Hočevar z družino.

 

Župan dr. Peter Verlič je tekmovalkam in tekmovalcem pa tudi vsem štirinožnim prijateljem zaželel dobrodošlico v naši občini Grosuplje. Grajski vrt Boštanj je prav prijeten prostor za takšno tekmovanje, je pa tudi lepa izhodiščna točka za izlete po naši občini, saj tekmovanje poteka ob robu Krajinskega parka Radensko polje, s čudovitim rastlinstvom in živalstvom, sredi polja pa se nahaja osamelec Kopanj s cerkvico, igriščem in novo obnovljeno šolo, kjer je včasih kot otrok nekaj časa prebival tudi naš pesnik France Prešeren. Blizu je zelo lepa Županova jama, s sedmimi dvoranami, ki jo kot kraško jamo lahko postavimo ob bok Postojnski jami. V neposredni bližine Županove jame pa se nahaja tudi Tabor Cerovo, izjemno lepo ohranjen protiturški tabor.

 

Župan je tako vse tekmovalke in tekmovalce povabil, da se v našo občino še kdaj vrnejo, vsi skupaj pa so jim zaželeli veliko tekmovalne sreče, dobre rezultate in prijetno počutje. Svoje znanje je nato v kar štirih kakovostnih razredih pokazalo kar 60 nastopajočih tekmovalk in tekmovalcev.

 

Vir: http://www.grosuplje.si/dravno-prvenstvo-psov-v-rally-obediencu.html

 

Foto: Brane Petrovič

Oglejte si tudi