Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Starodobniki v Grosupljem

V soboto, 24. maja 2014, se je Kolodvorska cesta v Grosuplju za nekaj ur preobrazila v tisto izpred več deset let, ko so se po naših cestah vozili motorji in avtomobili, ki jih danes ne vidimo več. Da vozilo lahko pridobi status starodobnika, mora biti izdelano pred najmanj 30 leti, pa tudi dobro ohranjeno.

 

Ljubitelji starodobnih vozil Škofljica so se ta dan dobili že na 19. vseslovenskem srečanju, pot karavane se je pričela na Škofljici, prvi postanek naredila na Kolodvorski cesti v Grosuplju, svojo pot pa nato nadaljevala preko Šentjurija, Turjaka, Rašice, Iga in nazaj do Škofljice.

 

Dobrodošlico v naši občini Grosuplje je »oldtimerkam« in »oldtimerjem« izrekel župan dr. Peter Verlič, prav lepo pa na prireditvenem prostoru pozdravil tudi vse občanke in občane, vse obiskovalke in obiskovalce. Župan se je lepo zahvalil Oldtimer clubu Škofljica, da nas je že tretjič prepoznal za enega izmed svojih postankov in tako družabno življenje v naši občini še popestril. Dejal je, da se ob takšnih vsakoletnih dogodkih vedno vpraša, kaj se je v zadnjem letu novega zgodilo, in nekoliko v šali povedal, da smo v zadnjem letu postali ena najbolj srečnih občin, ne bi pa se branili še kakšnega vplačanega EuroJackpota v naši občini, saj imamo v načrtu še ogromno investicij, denarja pa vedno manjka.

 

V Grosuplje so se s starodobniki pripeljali tudi župan občine Ribnica Jože Levstek, župan občine Logatec Berto Menard, župan občine Log – Dragomer Mladen Sumina in župan občine Škofljica Ivan Jordan ter vse zbrane nasmejali s svojimi kratkimi pozdravnimi nagovori. Predsednik Oldtimer cluba Škofljica Franc Gruden pa se je županu dr. Petru Verliču in vsem občanom Grosuplja zahvalil za lep sprejem.

Da je bilo na Kolodvorski cesti res živahno, je poskrbela tudi Combo zasedba Big banda Grosuplje, Andrej Košenak na kontrabasu, Janez Zrnec na bobnih, Miha Smrekar na trobenti, Rok Weber na klaviaturah in Klemen Kotar na saksofonu.  

 

Vir:

http://www.grosuplje.si/19-vseslovensko-sreanje-ljubiteljev-starodobnih-vozil-kofljica-s-postankom-na-kolodvorski-cesti.html

 

Foto: Brane Petrovič

Oglejte si tudi