Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Prikazovalnik na avtobusnem postajališču v Šmarju - Sapu

Na avtobusnem postajališču v Šmarju - Sapu, blizu šole, je po novem nameščen tudi prikazovalnik, ki nas redno obvešča, kdaj bo do postajališča pripeljal naslednji avtobus, ter z nami deli druge za potnike pomembne informacije.

Gre sicer za prikazovalnik, ki je bil prej nameščen na glavni avtobusni postaji v Grosupljem, poleg urbanomata, kjer pa že stoji nov prikazovalnik oz. zaslon. Ta je trenutno še v fazi testiranja, saj gre za pametni interaktivni prikazovalnik integriranega javnega prevoza, kakršnega v Sloveniji še nimamo. Med drugim bo vključeval napovedi prihodov avtobusov in vlakov v živo ter nudil mnoge druge uporabne in zanimive informacije za potnike.

Pametni interaktivni prikazovalnik je bil na glavni avtobusni postaji v Grosupljem postavljen v okviru mednarodnega evropskega projekta »SUBNODES«, v katerem sodeluje tudi Prometni inštitut Ljubljana. Ta bo v okviru projekta na območju Ljubljanske urbane regije postavil dva takšna prikazovalnika, prvi že stoji v Grosupljem in je, kot rečeno, še v fazi testiranja, drugega pa se bo namestilo na Škofljici.

Oglejte si tudi