Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
12°C
JUTRI
20°C
13°C
Oceni objavo

Obisk predsednika Rdečega križa Grosuplje Matjaža Marinčka in sekretarke Anice Smrekar

V petek, 17. junija 2022, je župan dr. Peter Verlič v svojih prostorih sprejel predsednika Rdečega križa Slovenije - Območnega združenja Grosuplje Matjaža Marinčka in sekretarko Anico Smrekar.

Predstavila sta mu prostorsko problematiko, s katero se RKS – OZ Grosuplje sooča, in ga seznanila s potrebo po večjih in bolj ustreznih prostorih za njihove različne, razvejane dejavnosti, ki zdaj potekajo na petih lokacijah. Za svoje delovanje potrebujejo pisarno, prostor za delitev materialne pomoči, skladišče za hrano, učilnico za tečaje in opremo za prvo pomoč ter prav tako prostor za srečevanja, za izvedbo različnih delavnic.

Njuna pobuda je tako bila, da bi v naše prihodnje načrte umestili tudi primeren center, pri čemer bi bilo smiselno, da se povežemo tudi z vodstvi sosednjih občin Dobrepolje in Ivančna Gorica, delovanje RKS - OZ Grosuplje namreč preko prostovoljcev zajema tudi ti dve občini.

Župan je povedanemu z naklonjenostjo prisluhnil, ob tem pa izpostavil pomembno vlogo, ki jo ima RKS – OZ Grosuplje. Nismo še izšli iz ene krize, ki jo je povzročil covid-19, že se soočamo z drugo, ki jo je povzročila vojna v Ukrajini. In s svojimi različnimi aktivnostmi je pri blaženju teh kriz Rdeči križ vedno v ospredju.

Jana Roštan

Oglejte si tudi