Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Novo šolsko leto in novi uspehi učencev Glasbene šole Emil Adamič

Tudi letošnje šolsko leto je Glasbena šola Emil Adamič nadaljevala svoje poslanstvo v enoti Šmarje – Sap, kjer že 7 let skrbi za strokovno glasbeno izobraževanje. Vsako leto pridejo novi učenci, željni igranja instrumenta, v lanskem šolskem letu pa so prvi učenci že zaključili izobraževanje.
Glasbena tekmovanja so za vsakega učenca še poseben izziv. V mesecu novembru je mlada violinistka Lucija Ana Dragaš, ki je že lansko leto več izjemnih rezultatov, dosegla 2. mesto in 2. nagrado na 6. Tekmovanju Leona Pfeiferja v Ljubljani. Lucija trenutno obiskuje četrti razred violine na Glasbeni šoli Emil Adamič pod mentorstvom Tine Blaznik. Na tekmovanjih sta postali s korepetitorko Marušo Frelih, ki jo spremlja na klavirju, že prepoznaven duo. A Lucija ima še kar nekaj tekmovalnih izzivov na obzorju…

Tekmovalne cilje imajo tudi drugi učenci, saj z novim letom prihaja tudi tista prava sezona tekmovanj – z veseljem pričakujemo tudi njihove rezultate. Ob koncu letošnjega leta pa v Glasbeni šoli Emil Adamič želimo vsem čim bolj uspešno leto 2023, polno odličnih rezultatov, prijetne glasbe in sproščenih dni.

 

Janez Dolinar

Oglejte si tudi