Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Grosupeljčan: brezplačni prevozi za starejše občanke in občane do zdravstvenega doma in drugi nujni prevozi

V občini Grosuplje spodbujamo uporabo okolju prijaznega javnega potniškega prometa in se trudimo, da bi bila uporaba potnikom kar čim bolj prijazna. S pogostostjo avtobusov in vlakov, z dostopnostjo le teh. Ob glavni avtobusni in železniški postaji v Grosupljem je zgrajena tudi nova parkirna hiša po sistemu parkiraj in se pelji. Zadnjo večjo novost predstavlja Grosupeljski Zapeljivec, ki je z izvajanjem brezplačnih voženj po Grosupljem pričel septembra 2022. Storitev, s katero smo želeli večjo mobilnost omogočiti predvsem starejšim in drugim ranljivejšim skupinam prebivalcev v naselju Grosuplje. Ti se tako lahko danes brezplačno zapeljejo do mestne tržnice, zdravstvenega doma, doma starejših občanov, mestne knjižnice, lekarne, pošte, cerkve sv. Mihaela ali po nakupih do svoje najljubše trgovine.

Z mesecem marcem 2023 pa v želji, da omogočimo brezplačen dostop do nujnih storitev vsem našim starejšim občankam in občanom ter drugim ranljivejšim skupinam, predvsem iz okoliških krajev celotne občine, pričenjamo tudi z uvedbo brezplačnih prevozov za starejše občanke in občane do zdravstvenega doma in druge nujne prevoze. Grosupeljskemu Zapeljivcu se bo z novo storitvijo pridružil Grosupeljčan. Prevozi bodo na voljo tudi mamicam z mlajšimi otroci do zdravstvenega doma.

Grosupeljčan bo s svojo storitvijo na voljo med tednom, od ponedeljka do petka, med 7. in 17. uro, pri čemer se je potrebno za prevoz naročiti najmanj dan prej. Naročanje bo potekalo 24/7, na telefonskih številkah 01 5822 425 in 051 449 992.

Izvajala se bo z električnim vozilom v lasti občine in bo potekala v sodelovanju z Ljubljanskim potniškim prometom (LPP).

Vsem našim starejšim občankam in občanom bomo z novo storitvijo omogočili brezskrbnejšo starost, prijaznejše bo življenje tudi za vse druge ranljivejše skupine.

Oglejte si tudi