Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

GOZDNE URICE ZA OTROKE IN SOBOTNA PREBUJANJA ZA ODRASLE

Otroci, pridružite se nam na gozdnih dogodivščinah na Vrhniki ali odrasli na jutranjih srečanjih odmetavanja vsega nepotrebnega, da bi prebudili živost v sebi

GOZDNE URICE HOSTA na Sv.Trojici na Vrhniki

Namenjene so malčkom in mladim od 4 do 14 let. Sobota 26.1.2019 od 10h do 16h.

Čas, ki ga otroci preživijo v gozdu brez staršev, brez igrač, brez pripravljenih igral... brez usmeritev, namigov in diktiranja. Otrok je voden v obnašanju, ki ga Šola Hosta najraje poimenuje 'obnašanje bojevnika'. Njegova vedenjska strategija je obnašati se tako kot se obnašajo živa bitja t.j. prisotno, pri stvari, vpleteno, obzirno do vseh in vsega, s t.i. velikim razumevanjem, ki ni stvar razuma, ampak pozornega opazovanja, ki v bojevniku neguje ponižnost in spoštljivost do življenja v sebi in sleherni pojavni obliki, saj zdaj vidi in razume, da je vsaka bilka izraz iste moči, ki tli tudi v njem.

 

Otrok naj bo obut in oblečen vremenu primerno in tako, da se lahko umaže. S seboj naj ima delovne rokavice in kakšno preprosto vrtno orodje klešče, škarje, zložljiv nožič ali žago, vrvice različnih debelin, povečevalno steklo ipd. Cena na soboto je 25 eur za člane in 35 eur za nečlane in vključuje pijačo in prehrano. Letna pristojbina za članstvo Društva Hoste je 30 eur.

 

SOBOTNA PREBUJANJA ZA ODRASLE 2.2., 9.2., 16.2.2019 od 7:45 do 9:05 v CD Vrhnika

Če hrepenite po svobodi in cvetoči samostojni starosti, potem je to za vas. Svoboda ni stvar telesa, tudi fizično ujeti so lahko svobodni. Svoboda je moč nad tistim delom sebe, ki nas drži v teminah mučnih razpoloženj. Postati gospodar svoje notranje klime je svoboda najbolj smele vrste. Ko stopimo na pot očiščevanja telesnega, umskega in čustvenega balasta, se poprej pokopane življenjske moči znova zdramijo in poženejo skozi nas tok sveže moči, ki zažari skozi telo in oči. Primerno za vsakogar, ki je pripravljen opustiti mišljenjske in vedenjske navade, ki ga obolevajo. Za nove sta potrebni dve uvajalni uri, preden se priključi skupini. Cena za skupino 10 eur/obred.

Info in prijave Marjeta Šumrada 031 481 014 ali hosta.delavnice@outlook.si

Oglejte si tudi