Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Javno povabilo k oddaji vlog za sofinanciranje izobraževanja in usposabljanja

Namen javnega povabila je zagotavljanje boljše učinkovitosti in strokovnosti enot malega gospodarstva oziroma ukrepov, ki prispevajo k njihovemu dolgoročnemu razvoju in sposobnosti preživetja.
Območna obrtno-podjetniška zbornica Grosuplje, Ob Grosupeljščici 1b, 1290 Grosuplje, na podlagi Sklepa Občine Grosuplje,št. 430-8/2012 o dodelitvi sredstev za izvedbo ukrepov spodbujanja razvoja malega gospodarstva v letu 2012 v višini 37.710,90 € (od tega 14.705,35 € za sofinanciranje izobraževanja) in na podlagi Pogodbe o sofinanciranju programa izobraževanja in usposabljanja za leto 2012 v višini 10.000,00 €, sklenjene z Občino Dobrepolje, objavlja

JAVNO POVABILO K ODDAJI VLOG ZA SOFINANCIRANJE IZOBRAŽEVANJA IN USPOSABLJANJA

Namen javnega povabila

Namen javnega povabila je zagotavljanje boljše učinkovitosti in strokovnosti enot malega gospodarstva oziroma ukrepov, ki prispevajo k njihovemu dolgoročnemu razvoju in sposobnosti preživetja.

Predmet javnega povabila

Predmet javnega povabila je sofinanciranje izobraževanja in usposabljanja, po programu, ki zagotavlja čimbolj celovito pridobitev teoretičnega in praktičnega znanja, uporabnega pri sedanjem oziroma bodočem delu podjetnikov, pri razvoju podjetniških idej in uresničevanju le-teh.

Sredstva za izobraževanja in usposabljanja se dodeljujejo, v skladu s strani občin sprejetega predloga programa OOZ Grosuplje, za naslednja področja:

  • Informacijska tehnologija

  • Znanja tujih jezikov

  • Strokovna usposabljanja na različnih področjih (specialna strokovna znanja)

  • Podjetniške vsebine.

Pogoji

  1. Vlagatelji oziroma upravičenci do sredstev so lastniki in nosilci dejavnosti enot malega gospodarstva z do 50 zaposlenimi: samostojni podjetnik ali podjetje v zasebni lasti s sedežem na območju Občine Grosuplje in Dobrepolje.

  2. Vlagatelj lahko uveljavlja le stroške kotizacije (prijavnine) za izobraževanje in usposabljanje, izvedeno v letu 2012;

  3. Da vlagatelj za isto izobraževanje in usposabljanje ni prejel finančne pomoči po drugih predpisih in da skupaj s to pomočjo in vrednostjo doslej prejetih pomoči v obdobju zadnjih treh (3) let ne presega zneska 200.000,00€ oziroma 100.000,00€ v cestnoprometnem sektorju, skladno s pravilom »de minimis«.

Rok za oddajo vlog in način predložitve vloge

Vlagatelji lahko vloge oddajo do porabe razpoložljivih sredstev oziroma najkasneje do vključno 15.11.2012.

Vlagatelji oddajo vlogo osebno ali po pošti na naslov: Območna obrtno-podjetniška zbornica Grosuplje, Ob Grosupeljščici 1b, 1290 Grosuplje; tel. 01/786 51 30.

Vlogi je potrebno priložiti račun izvajalca + kopijo izpiska TRR s katero se dokazuje plačilo računa + potrdilo-a o uspešno zaključenem izobraževanju oz. usposabljanju ali kopijo potrdil-a o uspešno zaključenem izobraževanju oz. usposabljanju, kadar se izobraževanje oz. usposabljanje izvaja skupinsko na OOZ Grosuplje.

Upoštevane bodo samo pravočasno prispele in pravilno izpolnjene vloge, do porabe razpoložljivih sredstev. O odobritvi/zavrnitvi vloge ter nakazilu sredstev bodo vlagatelji obveščeni z dopisom.

Dokumentacija javnega povabila, vključno z vlogo je na voljo v pisarni Območne obrtno-podjetniške zbornice Grosuplje, Ob Grosupeljščici 1b, 1290 Grosuplje, na spletnih straneh zbornice http://www.ooz-grosuplje.si ter tudi na dnu članka.

Vir financiranja

Javno povabilo financirata Občina Grosuplje in Občina Dobrepolje iz proračunskih sredstev z namenom pospeševanja razvoja malega gospodarstva na območju občine v letu 2012.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Grosuplje

Predsednik Jože Intihar, univ.dipl.ing.

Povezave

OOZ Grosuplje

Oglejte si tudi