Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

DIREKTOR OBČINSKE UPRAVE MAG. DUŠAN HOČEVAR S SODELAVKO TJAŠO PLEŠKO NA SESTANKU S KOORDINATORICO PROJEKTOV PRI ALDI ANNO DITTO

V petek, 18. januarja 2019, sta se direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar in sodelavka Tjaša Pleško iz medobčinskega razvojnega centra v prostorih urbanega centra v Thienah, v Italiji, sestala s koordinatorico projektov pri ALDI (Evropsko združenje za lokalno demokracijo) Anno Ditto, sestanku sta prisostvovala tudi vodja Urbanega centra Thiene Adelina Tadiello in predstavnik Občine Thiene Nicola Marolla. 

Občina Thiene ima okoli 24.000 prebivalcev in med drugim svojo veliko priložnost vidi v razvoju turizma. Posebnost v mestu Thiene je tamkajšnja katedrala, zanimivi pa so tudi teater, muzej krščanstva, knjižnica, grad, lepa je tudi narava. V Thienah je tudi sedež Urbanega centra Thiene, ki združuje 22 občin. 

Na sestanku so tako govorili o prioritetah, ki jih ima naša občina, o prioritetah, ki jih ima Občina Thiene, in o možnostih za sodelovanje na evropskih razpisih. Tudi Občina Thiene je ena izmed aktivnih članic ALDE. Izmenjali pa so si tudi nekaj svojih izkušenj in dobrih praks, ki jih imamo na področju projektov.

Oglejte si tudi