Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
12°C
Oceni objavo

Delovno v poletje

Še vedno smo v času, ko imamo študentje v večini lahko možgane na letalskem načinu pred novim študijskim letom. Kljub temu pa je bila naša ekipa Groša športno in dobrodelno aktivna ter je razvijala načrt za prihajajoče mesece.

Poletni čas smo kot ekipa najprej izkoristili za dodatno povezovanje in načrtovanje naših nadaljnjih skupnih aktivnosti. To smo intenzivno počeli na motivacijskem vikendu med 14. in 16. 7. 2023, na Kolpi, kjer smo se družili v sklopu povezovalnih delavnic in športnega raftinga po Kolpi.

Izkušnja raftanja iz motivacijskega vikenda nas je večinsko tako navdušila, da smo se v nedeljo, 13. 8. 2023, odpravili do Aktivnega planeta Bovec, kjer smo še z ostalimi člani mirni tok Kolpe zamenjali s spustom po brzicah Soče.

Vodni viri pa so nam v zadnjem času pokazali, da lahko, poleg velike izbire zabavnih in uporabnih aktivnosti, poskrbijo za to, da v trenutku ostanemo brez prebivališča, prevoznih cest, pitne vode in povsem spremenijo kraje, kot smo jih pred tem poznali. Tako kot velik del slovenskega prebivalstva smo tudi Groševci stopili skupaj in se v štirih skupinah odpravili na prizadeta območja Ljubnega ob Savinji, Medvod, Mozirja in Črne na Koroškem. Z lopatami v rokah in z gumijastimi čevlji na nogah smo nudili pomoč v blatnih kleteh, zasutih cestah ter povsod, kjer so nam domačini pustili. Nikoli ne vemo, kdaj nas čaka osebni pretres, ko bomo potrebovali pomoč drugega, zato lahko tudi sami izkoristimo svoj prosti čas za pomoč soljudem v stiski, ko to le zmoremo. V ta namen smo v naših prostorih 8. 9. 2023 organizirali dobrodelni metal koncert s skupinami Black Camo, Night Crawler in Ghastly Ashes. Zbrani prostovoljni prispevki so šli BP printingu, lokalnemu slovenskemu tiskarju na metal sceni, ki so mu poplave uničile tiskarske stroje.

Čistili pa nismo le v gosteh, temveč smo se lotili prenove naših klubskih prostorov v Grosupljem. Začeli smo z intenzivnim čiščenjem notranjih prostorov in s prenovo terase, na kateri boste lahko v njeni prenovljeni obliki podebatirali in spili kakšno pijačo že na jesenskih dogodkih.

Poletje pa še vedno nadaljujemo s športnimi aktivnostmi, kot je bil turnir odbojke na mivki v petek, 18. 8. 2023, kjer so se v Royal clubu v Smrjanih ekipe pomerile v turnirju 3 x 3. Poskrbljeno je bilo tudi za hrano in pijačo ter s tem za zagrete navijače.

V soboto, 9. 9. 2023, je kot že vrsto leto potekal Aviratek, ki ga organizirata PGD Šentvid pri Stični & Zavod Prijetno domače iz Občine Ivančna Gorica. Aviratek je avantura, na kateri morajo udeleženci premostiti različne ovire, kar vodi v zabavno preživet dan ter v dobrodelno udejstvovanje, saj udeležba pripomore k zbiranju sredstev za organizacijo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki. Del štartnine, ki so jo naši člani lahko dobili po znižani ceni, so organizatorji PGD Šentvid Pri Stični namenili akciji Ujemi svoje sanje, s katero bodo otrokom iz različnih ranljivih skupin omogočili, da razvijajo svoje talente.

V soboto, 16. 9. 2023, pa se bomo tudi v Grosupljem pozibavali v morskih ritmih z dogodkom Vino in ribe = Dalmatinski večer. Tam boste po študentom prijaznih cenah lahko uživali v ribah z žara ter v različnih igrah in aktivnostih. Od septembra pa se bomo skupaj poslovili v plesnih ritmih na koncertu skupin Babooni in Noair, ki nas bosta zabavali v petek, 29. 9. 2023. Z oktobrom pa vas vabimo, da podaljšate svoje članstvo in se nam 6. 10. 2023 pridružite na burgerjih, impro teatru s skupino IGLU ter živo glasbo.

Za točne ure pričetka in prijavnice na aktivnosti spremljajte naša socialna omrežja ter nas obiščite na uradnih urah: v Grosupljem na Industrjski cesti 1G v ponedeljek, sredo in petek med 18. in 20. uro ter v Ivančni Gorici na Cesti 2. grupe odredov 17 v torek med 18. in 20. uro.

Facebook: Groš študentski klub I Instagram: @sk.gros I spletna stran: https://www.klub-gros.com/ 

Erika Dizdarević, ŠK Groš

Oglejte si tudi