Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Brezžično internetno omrežje WiFreeGrosuplje

V septembru 2014 smo brezžično internetno omrežje, ki smo ga poimenovali »WiFreeGrosuplje«, dočakali tudi v naši občini. »Dobrodošli v svetu svobode, dobrodošli WiFreeGrosuplje,« pa so bile besede, ki jih je ob novi pridobitvi izrekel župan dr. Peter Verlič.

 

Živimo v družbi, ki je vedno bolj globalna, ko smo med seboj vsi vedno bolj povezani, ko čas vedno hitreje teče, ko nas obkroža vedno več novih informacij. Brezžično internetno omrežje pa nam omogoča, da so nam te številne različne informacije, ki nam jih nudi internet, lažje dostopne. Na voljo so nam torej lahko tudi na javnih površinah, brezplačno.

 

Do vseh informacij, ki nam jih nudi svetovni splet, lahko kadarkoli brezplačno dostopamo v centru Grosupljega in v centru Šmarja – Sapa. Oddajniki za brezžični internet so nameščeni na kar enajstih lokacijah: Zdravstveni dom Grosuplje, Upravna enota Grosuplje, Kolodvorska cesta, Pošta Slovenije Grosuplje, Osnovna šola Louisa Adamiča Grosuplje na Tovarniški cesti, Osnovna šola Louisa Adamiča Grosuplje na Adamičevi cesti, Nogometni klub Brinje Grosuplje, Osnovna šola Brinje Grosuplje, Tržnica Grosuplje, Sončni dvori in Podružnična šola Šmarje – Sap.

 

V centru Grosupljega in Šmarja – Sapa tako lahko vsi občani kadarkoli dostopamo do informacij, ki jih želimo izvedeti, ki jih ob določenem času potrebujemo. Ob tem pogosto pomislimo na naše mlade, ki tako lahko kadarkoli pogledajo, kdaj pripelje naslednji avtobus ali vlak.

 

Do brezžičnega internetnega omrežja WiFreeGrosuplje pa lahko dostopamo ne le občani Grosupljega, ampak vsi, ki obiščejo našo občino. Občina Grosuplje je tako še bolj odprta tudi navzven in prijazna za vse njene obiskovalce.

 

Ta pridobitev pa je pomembna tudi z vidika razvoja turizma v naši občini. Želimo si, da bi prečudovite naravne in kulturne lepote naše občine, kot so Radensko polje, Županova jama, Tabor Cerovo, Magdalenska Gora, pa lansko leto izbrana za eno izmed naj tematskih poti v Sloveniji, naravoslovna učna pot Po sledeh vodomca, privabile v našo občino nove obiskovalce. Prav kadar smo v vlogi turista, nam takšna dostopnost do interneta še posebno prav pride. Enostavneje se odločimo, kaj bi si želeli ogledati, ali kje bi lahko po ogledu tudi malo posedeli ali se podkrepili z jedmi, ki nam jih nudi lokalno okolje.

 

Širokopasovno omrežje, ki ga je Občina Grosuplje vzpostavila s partnerjem Telekomom Slovenije, tako pomeni izjemno pridobitev za prebivalce in obiskovalce Grosupljega.

 

Vir: http://www.grosuplje.si/

Oglejte si tudi