Oceni objavo

Dejstva o alkoholu

Dejstva o alkoholu

Mnogi pijejo alkoholne pijače, ker jim nudijo užitek, pomenijo družbeno vezivo ter so del takih ali drugačnih praznovanj in pomembnih življenjskih dogodkov. Slovenija spada med t. i. mokre kulture, v katerih je visoka stopnja pitja alkohola, veliko težav, povezanih s pitjem alkohola, in alkohol družbeno sprejet. Družba znotraj tovrstne kulture ne obsoja čezmernega pitja in njegovih posledic. Značilnih je veliko težav, povezanih z alkoholom.

Družbene posledice tvegane in škodljive rabe alkohola so tiste, ki so lahko objektivno in subjektivno povezane z alkoholom, ki se pojavijo pri posamezniku in njegovem vedenju v družbenem okolju, v družbenih odnosih in seveda v njegovem celotnem širšem in ožjem življenjskem okolju. Razpon teh posledic je zelo širok, od posledic v družini in na delovnem mestu do kriminala, kršenja cestnoprometnih predpisov …

Najhujše pa so posledice, ki jih alkohol pušča na primarni družbeni celici, tj. družini. Zloraba alkohola pri starših negativno vpliva na celotno družino, odnosi v njej pa lahko zelo hitro postanejo krhki in nezdravi.

več o temi:

https://www.sopa.si/

https://www.sopa.si/dejstva-o-alkoholu/ali-poznam-dejstva-o-alkoholu-testirajte-svoje-znanje/

https://www.sopa.si/kam-po-pomoc/

 

Oglejte si tudi