Oceni objavo

Kosovni odpadki

Pomlad je čas za prenovo naših stanovanj, pospravljanje garaž, podstrešij in podobno, ko v naših gospodinjstvih nastajajo kosovni odpadki. Ugotavljamo, da je nato temo še vedno veliko različnih vprašanj, zato vas želimo ponovno seznaniti z možnostmi, ki so vam na voljo, da ustrezno poskrbite za kosovne odpadke.

Med kosovne odpadke sodijo: leseno, oblazinjeno in stavbno pohištvo, sanitarna oprema, kovinski predmeti, električne in elektronske naprave, ostali kosovni odpadki kot so vzmetnice, vrtna oprema, igrače, športni rekviziti in tako dalje.

Vsa gospodinjstva, vključena v organiziran odvoz odpadkov, lahko kosovne odpadke oddate v zbirnem centru Šalovci, lahko pa naročite odvoz kosovnih odpadkov na klic.  Gospodinjstva v individualnih stanovanjskih hišah,vključena v odvoz mešanih komunalnih odpadkov, imate v okviru potrjene cene zbiranja odpadkov možnost odvoza kosovnih odpadkov na klic enkrat letno do dveh kubikov.

Storitev naročite tako, da izpolnite naročilnico za odvoz kosovnih odpadkov na klic in jo pošljete na naše podjetje. Spletno naročilnico najdete na naši spletni strani, v mobilni aplikaciji Saubermacher-Komunala (QR koda) ali Portalu za kupce. Lahko izpolnite tudi klasično naročilnico v papirni obliki, ki ste jo prejeli skupaj z urnikom odvoza odpadkov in jo pošljete na naš elektronski naslov ali na sedež podjetja. Telefonskih naročil ne sprejemamo, lahko pa nas v primeru težav ali nejasnosti pokličete in pomagali vam bomo pri oddaji naročila.

Najpozneje v 14 dneh po prejemu naročilnice organiziramo in opravimo odvoz z vašega dvorišča. O datumu odvoza vas predhodno telefonsko obvestimo, vsaj dva dni pred odvozom. Odvoz kosovnih odpadkov na klic ne pomeni, nastavitve kontejnerja, v katerega bi oddali vse vaše kosovne odpadke. Kosovne odpadke pripravite na enem mestu na vašem dvorišču, mi pa jih naložimo na vozilo in odpeljemo. Količina večja od dveh kubikov oziroma greletn o za več odvozov se storitev zaračuna v skladu z veljavnim cenikom podjetja.

Hvala, da nam pomagate ustvarjati zdravo okolje.

 Saubermacher Komunala



https://www.saubermacher-komunala.si/ravnanje-z-odpadki/kosovni-odpadki

https://www.saubermacher-komunala.si/narocilo-odvoza-kosovnih-odpadkov



Oglejte si tudi