Logo MojaObčina.si

Gornji Petrovci

DANES
2°C
-3°C
JUTRI
2°C
-3°C

Proščenje V Martinju, Kozarjev pohod in 70 letnica blagoslovitve kapele Srca Jezusovega

899


Proščenje V Martinju, Kozarjev pohod in slovesnost ob 70 letnici blagoslovitve kapele Srca Jezusovega in Srca Marijinega v Martinju

 

Kozarjev pohod bo v nedeljo, 20. Avgusta 2017, ko bo v Martinju tudi slovesnost ob 70-letnici blagoslovitve kapele Srca Jezusovega in Srca Marijinega, ki jo je pomagal graditi tudi Božji služabnik Alojzij Kozar.

 

Romarji in pohodniki se bodo pridružili domačim in drugim vernikom pri kapeli v Martinju, kjer bo ob 10.00 uri  slovesna sv. maša, ki jo bo, ob somaševanju duhovnikov, daroval škof dr. Peter Štumpf. 

Sodelovali bodo cerkveni pevci iz več župnij in drugi bogoslužni sodelavci. 

Možno bo dobiti tudi monografijo Martinja (200 strani velikosti A 4, čez 300 dokumentov, arhivskih in novejših fotografij, s predstavitvijo zgodovine kraja, šolstva, raznih društev in ljudi, še posebej tamkajšnjega rojaka Božjega služabnika, Alojzija Kozarja in tamkajšnjega župnika, Ivana Camplina). Knjigo je ob tej obletnici pripravil Ciril Kozar. 

Po maši bo možnost kosila pri bližnjem gasilskem domu. Ob 13.00 uri bo krajši pohod po Martinju, s spoznavanjem znamenitosti omenjenih v monografiji. 

Ob 15.00 uri se bodo spet vsi zbrali pri kapeli pri slovesnih večernicah, kjer bodo zapeli litanije Matere Božje in prejeli blagoslov za pot domov in v življenje.

 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij