Vabljeni na delavnico o odpiranju dopolnilne dejavnosti na kmetiji!
Na kmetijah je ogromno poslovnih priložnosti, predvsem na področju zelišč in divje hrane.
Kako jih prepoznati in udejanjiti, kje so pasti in ovire, ali jaz to zmorem, ali mi lahko kdo pomaga? Na delavnici boste spoznali takšno pot od začetka do konca in pomagali vam bomo razviti vašo lastno idejo – mogoče pa je pot lažja, kot so predstavljamo in samo rabimo majhen vzvod, da se premaknemo korak dalje na svoji poti.
Na delavnici boste izvedeli kakšen je postopek registracije dejavnosti in kako se upravlja dejavnost in upravlja tveganje. Razpravljali bomo tudi o zeliščarstvu kot nesnovni dediščini na kmetiji in interpretaciji tega. Nekaj časa pa bomo tudi namenili možnostih trženja dopolnilne dejanvosti na kmetiji in možnosti razvoja vsebin preko izvajanja projektov, kamor se lahko kmetija vključi.
Zaključili bomo z nekaj recepti in degustacijo.
Izvajalka delavnice: Lili Mahne
Lili Mahne prihaja s Cerkniškega in je zbirateljica starih tradicionalnih zeliščnih receptov ter interpretatorka kulinarične dediščine, divje hrane in zelišč. Ima bogate izkušnje iz razvijanja podjetništva v povezavi z razvojem podeželja, kar je uspešno prenesla tudi v prakso na lastnih kmetijah. Na njih razvijajo programske vsebine, ki so povezane s slovensko kulinarično dediščino, divjo hrano in ohranjanjem kulturne krajine. Na kmetiji pridelajo zelenjavo in sadje, na travnikih in gozdovih iščejo užitne divje rastline, dišavnice in začimbe, sodelujejo pa tudi z drugimi lokalnimi pridelovalci in predelovalci.