Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-3°C
SOB.
10°C
2°C
Oceni objavo

Ejti Štih in njena dela na OŠ Gorje

Prejšnji teden je OŠ Gorje obiskala akademska slikarka gospa Ejti Štih. Osebno in strokovno prijateljstvo z našim učiteljem likovne umetnosti je zaslužno, da je umetnica naši šoli za neomejen čas posodila svojo zbirko originalnih ilustracij otroške slikanice Rumi in kapitan.

Svečano odprtje te stalne razstave smo priredili v šolski avli, nastopala sta osmošolca, Pia in Ben, pogovor z umetnico pa je vodil Primož Poklukar.

Izvedeli smo, da ima slikarka dva doma, saj živi na dveh delih sveta – v Sloveniji in Boliviji. Rodila se je na Bledu, študirala v Zagrebu in se poročila v daljno Bolivijo. Povedala je, da zelo rada slika. Ko smo jo poslušali,  smo opazili – kar je danes med mlajšimi velika redkost – da ponosno govori ‘na fanta’. Le koliko gorjanskih deklet si še upa ohranjati to zanimivo narečno posebnost?

Res smo počaščeni, da imamo razstavljene umetnine tako rekoč DOMA in veseli, da je letošnja prednostna naloga Tu sem doma že kar prve dni pouka zaživela. Kaj je lepšega od tega, da stene doma (no, v tem primeru šole) krasijo umetnine živih barv in vedrega sporočila.

Spoštovana Ejti, hvala, da si pršu.

vir: OŠ Gorje


Oglejte si tudi