Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Varuhov kotiček odslej tudi v Občini Gorje

Varuh človekovih pravic Republike Slovenije Peter Svetina je 12. januarja obiskal Občino Gorje, kjer se je srečal z županom Občine Gorje Petrom Torkarjem in podžupanjo Danijelo Mandeljc in odprl Varuhov kotiček.

Odpiranje kotičkov se je začelo pred dvema letoma, in sicer so prvega postavili v Kranju. Gre za stojalo v preddverju Občine Gorje, na katerem so od danes dalje občankam in občanom Gorij na voljo zloženke in brošure o koristnih informacijah o delu Varuha in tudi obrazec za vložitev pobud. »Zelo pomembno nam je, da dobijo vsi prebivalci Slovenije možnost za prednatisnjeno pobudo,« je dejal Peter Svetina, ki je danes odprl Varuhov kotiček tudi v občinah Bohinj, Tržič in Naklo.

Na spletni strani Občine Gorje se  nahaja tudi »digitalni« Varuhov kotiček, kjer so prav tako na voljo zloženke in obrazec za vložitev pobud. Namen Varuhovih kotičkov je, da se lahko občanke in občani podrobno seznanijo, kdaj in kako se lahko obrnejo na Varuha, kdaj jim Varuh lahko pomaga in kdaj pri njihovi težavi ne more posredovati, saj ni v njegovi pristojnosti. »Prav je, da imajo občanke in občani Gorij na voljo tudi tovrstno pomoč, saj je varstvo človekovih pravic ena temeljnih vrednot, zapisanih tudi v Ustavi republike Slovenije, in bi morala postati vodilo naše družbe. So pa bila vrata Občine vedno odprta za reševanje različne problematike in bodo seveda še naprej,« je poudaril župan Gorij Peter Torkar.

Oglejte si tudi