Logo MojaObčina.si

Gorje

DANES
19°C
5°C
JUTRI
25°C
6°C
2911

Taja Šorli osvojila 1. nagrado na likovnem natečaju Vtisi iz mojega kraja, na razstavi tudi izdelek Eve Polajnar

Z učenci 4. razreda smo se pri neobveznem izbirnem predmetu Umetnost udeležili državnega likovnega natečaja Vtisi iz mojega kraja, ki ga je organizirala Narodna galerija v Ljubljani.

Na njem je sodelovalo kar 723 likovnih izdelkov iz vseh koncev Slovenije. Strokovna žirija je v ožji izbor uvrstila 15 del, izmed vseh pa je glavno nagrado prejela prav naša učenka Taja Šorli z motivom sejalca pod Obočnico!

Nagrade se je zelo razveselila, saj bo lahko pod vodstvom galerijskega likovnega pedagoga risala pred eno izmed galerijskih umetnin. Hkrati je oddelku učencev NUM prislužila skupinsko vstopnico za voden ogled po izbiri, svoji družini pa voden ogled s pogostitvijo! Enake nagrade se je razveselil tudi učitelj likovne umetnosti in mentor Primož Poklukar.

Slovesna predstavitev natečaja in podelitev nagrad bo potekala v soboto, 18. junija, ob 19. uri, na Poletno muzejsko noč v vhodni avli Narodne galerije.

Tam si bo do konca avgusta 2022 moč ogledati izbrana dela likovnega natečaja. Razstavljenih je 35 najboljših likovnih del, dodatnih 55 izdelkov je predstavljenih v pomanjšanem formatu v obliki plakatnega kolaža. Med njimi bo razstavo krasilo še eno likovno delo naše učenke Eve Polajnar.

Čestitke obema za izjemen uspeh!

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi