Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Zbiranje predlogov za imenovanje sodnika porotnika pri Okrajnem sodišču v Kranju

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja vas poziva, da podate pisni predlog za:

Imenovanje sodnika porotnika na Okrožnem sodišču v Kranju

 

Obrazložitev:

Dne, 8. 10. 2020 je Občinska uprava Občine Gorje prejela poziv Okrožnega sodišča v Kranju, da se obstoječim porotnikom izteka petletno mandatno obdobje. Na podlagi 46. člena ZS bo predvidoma 9. 10. 2020 v Uradnem listu Republike Slovenije objavljen poziv predstavniškim organom občin in drugim pristojnim predlagateljem iz 45. člena ZS na območju Okrožnega sodišča v Kranju, da predlagajo kandidate za 90 sodnikov porotnikov Okrožnega sodišča v Kranju.

 

Sodnike porotnike bo imenoval predsednik Višjega sodišča v Ljubljani. Število sodnikov porotnikov je določeno s sklepom Vrhovnega sodišča RS, izračunali pa so jih na podlagi Statističnega urada RS po stanju na dan 1. 1. 2020. Občina Gorje imenuje 1 (enega) sodnika porotnika

 

Za sodnika porotnika je lahko imenovan državljan Republike Slovenije, ki je dopolnil trideset let starosti, ki ni bil pravnomočno obsojen za kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, in ki je zdravstveno in osebnostno primeren za udeležbo pri izvajanju sodne oblasti ter aktivno obvlada slovenski jezik (42. člen ZS).

 

Za dodatne informacije prosim preberite dopis Okrožnega sodišča v Kranju, ki je v prilogi.

 

Svoje predloge pošljite najkasneje do ponedeljka 26. 10. 2020 do 12.00 ure na naslov OBČINA GORJE, Zgornje Gorje 6B, 4247 Zgornje Gorje, s pripisom »Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja – SODNIK POROTNIK, ne odpiraj ali po e-pošti: obcina.gorje@gorje.si - pripis v zadevi: SODNIK POROTNIK.

 

Predlagatelj mora ob predlogu priložiti tudi pisno soglasje kandidata na priloženem obrazcu.

 

Ta poziv se pošlje po elektronski pošti vsem voljenim funkcionarjem.

 

Predsednik Komisije za MVVI:

Janez Kolenc, l.r.

 

Poslano:

  • vsem strankam in listam zastopanim v občinskem svetu

 

Priloge:

Poziv_sodnik porotnik Kranj.docx

Obrazec_sodnik porotni

Oglejte si tudi