Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
33°C
16°C
Oceni objavo

Svečana otvoritev prizidka k Zdravstvenemu domu Bled

Direktor Zdravstvenega doma Bled mag. Leopold Zonik, dr. med., župan Občine Bled Anton Mežan in župan Občine Gorje Peter Torkar so v družbi direktorja Osnovnega zdravstva Gorenjske Matjaža Žura in državnega sekretarja na Ministrstvu za zdravje Marjana Pintarja odprli nove prostore Zdravstvenega doma Bled. V pritličju prizidka je zdaj na novo urejen prostor nujne medicinske pomoči, v nadstropju pa je svoj prostor dobila ambulanta za otroke in mladostnike. Celotna investicija je vredna 2,5 milijona evrov. Projekt, ki je po mnenju mag. Leopolda Zonika vreden in velika pridobitev tako za občane Bleda in Gorij kot tudi za obiskovalce, saj je Bled pomembno turistično in kongresno središče, so financirali Ministrstvo za zdravje RS, javni zavod Osnovno zdravstvo Gorenjska in Občini Bled ter Gorje.

Občini Bled in Gorje sta z novim prizidkom k Zdravstvenemu domu Bled dobili osemsto kvadratnih metrov novih površin in s tem zagotovili boljše prostorske pogoje za izvajanje in razvoj storitev zdravstvene oskrbe njunih občanov. »Da so prostori Zdravstvenega doma Bled postali pretesni in nefunkcionalni, smo se zavedali že zelo dolgo, pandemija koronavirusne bolezni pa je samo še dokazala, da je nujno treba locirati službo nujne medicinske pomoči in pediatrijo«, je v pozdravnem govoru dejal mag. Leopold Zonik in še dodal: »Zdaj bo potrebno preseliti še vso opremo, stari prostori pa se bodo preuredili v tri nove ambulante družinske medicine in v prostor za referenčne sestre«. Direktor Zdravstvenega doma Bled mag. Leopold Zonik se je zahvalil tudi vsem pomembnim deležnikom - zdajšnjim in prejšnjim, v lokalni skupnosti in na nacionalnem nivoju, ki so zaslužni za novo pridobitev, in svojim zaposlenim.

Kako pomembno je pri takih investicijah sodelovanje lokalne skupnosti sta dokazali tudi Občini Bled in Gorje. Oba župana sta se strinjala, da Zdravstveni dom ni le zdravstvena enota, ampak dom vsem zaposlenim in vsem prebivalcem, ki rabijo pomoč v najtežjih trenutkih. Kot je dejal župan Gorij Peter Torkar: »Zdravstveni dom Bled je duša vseh zaposlenih, ki s svojim znanjem in srčnostjo pomagajo vsem, ki se vanj zatečejo s svojimi skrbmi za zdravje«. Torkar je še pohvalil izvajalca Kovinar Gradnje ST, d. o. o., ki je odlično, v dogovoru in brez podražitev izpeljal obrtniško gradbena dela.

V svečanem dogodku so sodelovali tudi  učenci in mentorji glasbenega centra DO RE MI, oktet Lip Bled, meh harmonike pa je raztegnil gorjanski harmonikar Matej. Pozitivno energijo so na dogodku širili predstavniki raznih društev, Gorenjske lekarne, skupina telovadcev v oranžnih majicah …, ki so na današnji dan, 10. april 2024, promovirali Dan zdravja 2024.

Po končanem kulturnem programu je sledil tudi ogled novih prostorov. Ambulanta za otroke in mladostnike bo zagotovo navdušila starše in otroke, saj je popestrena s privlačnimi ilustracijami, že pokojne, akademske slikarke Melite Vovk iz Bleda.

Oglejte si tudi