Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Ta veseli knjižni svet

Z bralno akcijo za odrasle Ta veseli knjižni svet že trinajsto leto zapored bralkam in bralcem v vseh enotah Knjižnice A. T. Linharta Radovljica od oktobra do aprila v branje ponujamo dela na izbrano temo.

Če smo se lani s knjigo podali na Japonsko in v naravo, tokrat  vabimo na literarni potep po Parizu, mestu večne romantike in izjemne kulture. Stičišče kulinaričnih mojstrov, modnih gurujev in najrazličnejših umetnikov je v zgodovino zapisano tudi kot mesto velikih slikarjev, zato smo med nekaj več kot osemdeset naslovov dodali še romane, biografije, dnevniške zapise in osebna pričevanja slikarjev in slikark. Vsi v Parizu sicer niso ustvarjali, a so pomembni mejniki v zgodovini umetnosti.

Z zbirko Umetnostne monografije, ki prinaša vpogled v delo in življenje 24 največjih avtorjev svetovne in slovenske likovne umetnosti, in predstavitvijo najboljših likovnih del smo hoteli, da bralci vstopijo v čas, v katerem so umetniki živeli, in v kraje, kjer so ustvarjali. Tako namreč lažje razumemo njihovo notranjo potrebo po ustvarjanju.

Ker pa še vedno ostaja vprašanje, kaj se nas bolj dotakne, slika ali beseda, so na seznamu tudi filmi, ki združujejo adute obeh. Z njimi se lahko potopite v globine umetniškega sveta ali pohajkujete po Parizu različnih časov in mnogovrstnih ljudi.

Privoščite si torej slikarsko obarvan pogled na svet in skočite na literarni potep po Parizu, mestu večnega veselja do življenje. Bralci, ki boste prebrali vsaj sedem del, bomo ob zaključku akcije na podelili priznanje in nagrado.

Vabljeni k branju.

(vir: rad.sik.si)

Oglejte si tudi