Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Javna objava projektne naloge za ureditev vodovoda in kanalizacije v naselju Zatrnik

Občina Gorje javno objavlja projektno nalogo za ureditev vodovoda in kanalizacije v naselju Zatrnik z namenom sodelovanja zainteresirane javnosti pri ureditvi območja in pridobivanja mnenj in predlogov na predlagano ureditev.

Projektna naloga se objavi na spletni strani Občine Gorje dne 8. 11. 2022. Mnenja in predloge na projektno nalogo je možno oddati do vključno 30. 11. 2022 na elektronski naslov: obcina.gorje@gorje.si.  

Pojasnila k projektni nalogi:

Pri določitvi porabe vode za načrtovanje vodovoda in določitvi PE za čistilno napravo je bilo upoštevano maksimalno mogoče število oseb ob polni zasedenosti vseh objektov. Za vodovod in vodohran smo kljub drugačnim izračunom prebivalcev ohranili enako dimenzijo vodohrana (100 m3) zaradi zagotavljanja požarne varnosti in oskrbe v sušnih obdobjih. Pri ČN gre za membransko ČN in največjo biološko nihajoče gibanje predstavlja gostinski lokal, razpon pri tovrstni tehnologiji po mnenju projektanta ne bi smel predstavljat težave – velikost potrebe po ČN 400 PE se bo v času projektiranja še dodatno preverjala. Lokacija vrtine za pitno vodo je zgolj nakazana. Točna lokacija se bo določila na podlagi geoloških raziskav.

Oglejte si tudi