Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Dober začetek pomladanskega dela sezone

Tekmovanja rokometašev vseh državnih ligah so ponovno v polnem teku.Članska ekipa RD Moškanjci Gorišnica, ki je v jesenskem delu tekmovanja zadnjo zmago zabeležila zadnji vikend oktobra v domači dvorani - nato pa kazala sicer dobre predstave - vendar brez točkovnega izkupička je začela pomladanski del izvrstno. Rokomet je ekipni šport, ki zahteva dobro tehnično, atletsko in psihološko pripravo.

4.2.2023 so v Večnamenski dvorani gostovali rokometaši iz Črnomlja. V prvem polčasu sta bili ekipi še izenačeni, v drugem pa so prevladovali domači rokometaši. Tekmo so popestrili kuranti - s svojimi zvonci so preglasili sodniško piščalko in poskrbeli za pustno vzdušje. Sledilo je gostovanje v Izoli, ki je na papirju veljala za izrazitega favorita. Zaradi spleta nesrečnih okoliščin so domov prinesli samo točko, bili pa sta na dosegu obe.

Na pustni petek so bili gostje rokometaši RK Grosuplje - sicer trenutno 5. na lestvici 1 B DRL. Rumeno črni igralci so prevladovali na igrišču skoraj celo srečanje, vodili največ za 7 golov - ob koncu tekme pa smo gledalci bili priča razburljivi konici, kjer so se gostje že približali na en gol. Na koncu je na semaforju pisalo 37:35. Z zmago so se fantje veselo podali naproti pustnim dogodivščinam.

Sledi še ena domača tekma - v petek, 24.2. ob 19.00 prihaja ekipa RD Herz Šmartno. V lanski sezoni so bili še prvoligaši - trenutno pa imajo enak točkovni izkupiček kot RK Gorišnica. Navijači in podporniki vabljeni v Večnamensko dvorano.

Trenirajo in tekmujejo tudi mlajše selekcije. Najbolj pridno vadijo trenutno najmlajši, ki so se udeležili turnirja v mini rokometu v novi dvorani v Gornji Radgoni.

Derbi tekma našega področja bo  zadnji vikend v marcu v Veliki Nedelji. V jeseni je svojo ekipo spremljalo veliko privržencev iz Velike Nedelje - upam, da znamo in zmoremo tudi mi podpreti našo ekipo. Zagotovo bo ponovno pravi dogodek in praznik rokometa.

Oglejte si tudi