Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
19°C
5°C
Oceni objavo

Rokometni praznik v pravem pomenu besede

Dolgo pričakovalni lokalni derbi med RD Moškanjci Gorišnica in RK Velika Nedelja je postregel s vsem, kar se od derbija pričakuje: napeta, izenačena tekma, veliko gledalcev in navijaško vzdušje v dvorani ter s češnjo na vrhu torte - zmago domače ekipe.

 V petek 28.10.2022, na krasen jesenski dan, ki ni postregel s hladnim večerom, so se malo pred 19 uro vile kolone navijačev, ki so želeli prisostvovati dogodku, ki ga nekaj let ni bilo.Kljub temu, da je šport samo šport, gre v lokalnih derbijih za nekaj več.

Tekmo so boljše začeli gostje, ki so vodili večji del prvega polčasa, največ za 3 zadetke, tudi na odmor so odšli z 2 zadetkoma prednosti.

 V drugem polčasu se je nadaljevala izenačena  tekma. V 44. minuti so domači igralci prvič povedli z 2 goloma prednosti, nato je sledilo še nekaj izenačenj.

Ob koncu tekme - ob izenačenem rezultatu - je po dosojenih sedemmetrovkah najprej premagal gostujočega vratarja Nejc Šandor, na drugi strani pa je Filip Ranfl obranil strel. Ko je na semaforju pisalo še 34 sekund, so domačini vodili z 28:27, prehitro metali v zadnjem napadu in dopustili še kanček upanja gostom, ki pa so zadnji napad zadeli v mrežo zunaj gola.

Iz igrišča so se slišali kriki zmagoslavja, približno 450 gledalcev pa je z gromkim aplavzom nagradilo obe ekipi za borbenost in izenačeno tekmo.

Po tekmi so gledalci še dolgo analizirali igro, sojenje, lokalno in svetovno politiko. Vsi pa so bili soglasni, da je domača ekipa imela malo več športne sreče in bolj razpoložene igralce, predvsem pa vratarja.

 9.11.2022 potujejo člani na oddaljeno gostovanje v tekmi Pokala Slovenije v Kočevje. V pokalu Slovenije so - razen na zaključku - gostitelji nižje rangirane ekipe.

 Navijači vabljeni na pomoč domačim igralcem že v soboto 12.11. 2022 ob 19.00, ko bo prišla v goste ekipa vodilnega kluba Mokerc IG ( prosili so za menjavo gostitelja zaradi energetske sanacije njihove športne dvorane). 

Domači igralci obljubljajo dobro igro, navijači jim lahko pomagate.


Oglejte si tudi