Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-0°C
Oceni objavo

Izpopolnjevanje občinskih redarjev

Policijska akademija razpisuje program obdobnega izpopolnjevanja občinskih redarjev. Prijave je treba vložiti najkasneje do 17. decembra 2018.

 

Na podlagi 21. člena Zakona o občinskem redarstvu (Ur. l. RS, št. 139/2006) in Pravilnika o strokovnem usposabljanju, obdobnem izpopolnjevanju ter preizkusu znanja občinskih redarjev (Ur. l. RS, št. 48/2014)

Policijska akademija razpisuje program obdobnega izpopolnjevanja občinskih redarjev v letu 2019.

 

Čas in kraj izvajanja

Program se izvede od 14. do 18. januarja 2019 v prostorih Policijske akademije, Rocenska 56, 1211 Ljubljana – Šmartno.

V letu 2019 Policijska akademija ne bo razpisala dodatnih terminov izvedbe obdobnega izpopolnjevanja občinskih redarjev.

 

Vključitev v usposabljanje

V Program obdobnega izpopolnjevanja se lahko vključi kandidat, ki je opravil preizkus strokovne usposobljenosti za opravljanje del in nalog občinskega redarja/-ke, ter se s tem usposobil za opravljanje del in nalog občinskega redarja/-ke oziroma kandidat, ki je pridobil nacionalno poklicno kvalifikacijo občinski redar/občinska redarka.

 

 

Pogoji za vključitev

Kandidat mora ob prijavi na usposabljanje izpolnjevati naslednje pogoje:

  • splošne pogoje, ki jih določa Zakon o javnih uslužbencih (Ur. l. RS, št. 56/2002 s kasnejšimi spremembami in dopolnitvami)
  • pogoje po Zakonu o občinskem redarstvu in Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o občinskem redarstvu
  • na podlagi drugega odstavka 98. člena Zakona o organiziranosti in delu v policiji (Ur. l. RS, št. 15/2013) mora občina s policijo skleniti medsebojno pogodbo za izvedbo strokovnega usposabljanja, obdobnega izpopolnjevanja in preizkusa znanja.

Način prijave

Prijavo mora vložiti odgovorna oseba občinske uprave, pri kateri je kandidat zaposlen, najmanj 30 dni pred datumom začetka izvedbe obdobnega izpopolnjevanja (do 17. decembra 2018). Pošlje jo na naslov Policijska akademija, Rocenska 56, 1211 Ljubljana - Šmartno ali elektronski naslov pa@policija.si . Pri prijavi naj se pod zvezo sklicuje na "Občinski redar".

 

O razporeditvi bomo kandidate pisno obvestili in jih z vabilom povabili na usposabljanje. Kandidatom, ki bodo izrazili potrebo po namestitvi, bo ta omogočena v objektih Ministrstva za notranje zadeve, skladno s prostorskimi možnostmi.

 

V primeru večjega števila prijav, bomo udeležence razporedili v dodatni termin, ki ga bomo določili glede na število prijav.

 

Dodatne informacije o izvedbi javne objave lahko dobite pri Slavici Gostiša na telefonski številki (01) 514 70 76.

Oglejte si tudi