Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

KARATE KLUB WKSA DUPLEK ZELO USPEŠEN NA MEDNARODNEM TEKMOVANJU V TRSTU

Karate klub WKSA Duplek Vas znova obvešča o športnem uspehu naših karateistov – Tokrat na mednarodnem tekmovanju v Trstu, ki se je odvijalo 8. in 9. Februarja. Tekmovanja se je udeležilo 700 tekmovalcev iz Rusije, Ukrajine, Italije, Romunije in Slovenije. Naš klub Karate klub WKSA Duplek je predstavljalo 6 članov v spremstvu dveh staršev in trenerja. Dosegli smo odličen rezultat, saj nam je uspelo med najboljšimi doseči 6 medalj.
Tea Savec je v svoji kategoriji suvereno premagala vse svoje nasprotnice in pokazala svoj talent, ne glede na to katero kato izvaja, ter dosegla najboljše 1. mesto. V tej kategoriji, v kateri je bila velika konkurenca je bila tudi Teja Kovač, ki je dosegla 3. mesto v katah in celo prvo v športnih borbah. Miha Majer je dosegel 3. mesto v športnih borbah, David Masten pa drugo v tej disciplini in 3. mesto v katah. Sara Rojs in Hera A. Masten sta prav tako nastopili vendar se jima je poznalo pomanjkanje izkušenj z velikih tekmovanj. Sicer je Hera bolje nastopila kot na državnem prvenstvu, vendar to ni bilo dovolj. Sara je nastopila odločno, a ji v veliki konkurenci do medalje ni uspelo priti. Teja Kovač in Tea Savec sta imeli veliko odličnih tekmovalk v svoji kategoriji. Nastopiti sta morali večkrat in pokazat kaj sta se naučili. Tea Savec je povsem zasluženo zmagala v katah, Teja Kovač pa je nekoliko popustila in po točkah osvojila 3. mesto. Nastopila je tudi v športnih borbah, kjer sta ji znanje in nekoliko športne sreče pomagali do zmage. Miha Majer je imel v katah nekoliko smole, saj bi se moral boriti za medaljo, a so nekatere odločitve sodnikov mu to preprečile, da je ostal brez medalje v katah. Zato pa se je izkazal v športnih borbah, kjer se je prebil do 3. mesta. Pokazal je nekaj lepih tehnik a premalo za izkušenejše nasprotnike.  
David Masten je po nasvetu trenerja nastopil z nižjo kato, ki jo dlje časa trenira in jo lepo dva krat naredil. To pa je bilo dovolj za 3. mesto. David se je tudi v borbah dobro izkazal, saj se je odločno boril proti nasprotnikom, a na koncu izgubil proti tekmovalcu iz drugega kluba iz Slovenije. Imeli smo tudi probleme z  zaščitno opremo, saj so sodniki zahtevali popolno opremo za otroke, ki pa smo si jo sposodili od tekmovalcev drugih držav (Ukrajine) in klubov.

Tako je naša bera bila 6 medalj: 2X zlata, 1X srebrna in 3X bronasta medalja!

 

Čestitamo vsem! 

Športni pozdrav,

Oglejte si tudi