Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Tradicionalni pohod Turističnega društva občine Duplek

Turistično društvo občine Duplek je v sodelovanju z Zvezo slovenskih častnikov - Območno združenje Maribor-Duplek, na dan državnosti, to je 25. 6. 2016, organiziralo že 10. tradicionalni pohod, ki ga prirejamo v počastitev občinskega praznika.

Prebudili smo se v čudovito junijsko jutro in se tako že ob 8.30 uri začeli zbirat na motorističnem klubu Metava. Do 9.00 ure nas je bilo že okrog 130, opremljenih s spominskimi majicami našega društva ter obilo dobre volje.  Udeležence pohoda sta nagovorila predsednik TD občine Duplek Stanislav Germauc in predsednik Območne in občinske organizacije Zveze slovenskih častnikov Maribor Jožef Škof. S svojo prisotnostjo pa nas je počastil tudi župan Občine Duplek Mitja Horvat.

Po okusnem okrepčilu smo se podali na pot, ki je velik del potekala skozi gozd. Glede na to, da je bil izredno topel dan, nam je zelo prijala hladna senca gozda. Okrog 15.00 ure smo se pohodniki začeli vračati na zbirno mesto, kjer je že prijetno dišalo z žara in kar vabilo k temu, da sedemo za mize. Nedeljsko popoldne smo zaključili v prijetnem in sproščenem vzdušju.

Prav vsak udeleženec tega srečanja je, kot unikaten kamenček, sestavil prelep mozaik tega prazničnega druženja in s svojo prisotnostjo, dobro voljo in pozitivno energijo pomagal narediti uspešen, prijeten in prav gotovo za vse nepozaben dan.

Nasvidenje prihodnje leto!

Oglejte si tudi