Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Prestavitev čistilne akcije

Kljub vsem pripravam in upanju, da nam bo narava prizanesla, smo primorani napovedano čistilno akcijo prestaviti na kasnejši termin. Narava nam je v zadnjih tednih dodobra pobelila naše kraje. Debelina snežne odeje se počasi umika sončnim žarkom, žal pa so razmere na terenu takšne, da ne omogočajo normalne izvedbe čistilne akcije. Na skupnem sestanku dne 7.3.2018 s predstavniki društev in vaških skupnosti smo bili primorani sprejeli odločitev, da prvotni termin čistilne akcije, ki je bila predvidena za 17.3.2018, prestavimo na kasnejši datum.

Tako bomo letošnjo čistilno akcijo izvedli 15. septembra 2018, ko bo potekala čistilna akcija Očistimo Slovenijo 2018. Uspešnost akcije pred leti je dobra popotnica, da bo letošnja čistilna akcija še uspešnejša. Novost letošnje čistilne akcije bo tudi, da bo istočasno akcija potekala v več kot 150 državah celega sveta in po predvidevanjih organizatorjev naj bi bilo v akcijo vključenih več kot 370 milijonov ljudi.

Vse, ki vam je skrb za okolje pomembno, tako že danes vabimo, da se nam pridružite 15. septembra 2018. Skupaj bomo združili moči, očistili divja odlagališča in razpršene odpadke, prispevali k večji okoljski ozaveščenosti ljudi, ki bo dolgoročno vodila v družbo z manj ali brez odpadkov.

Verjamemo, da boste del največjega okoljskega projekta v zgodovini človeštva tudi vi in da si boste 15. september označili v vašem koledarju že sedaj. Vnaprej hvala za vašo pripravljenost in pomoč!

S podrobnostmi letošnje izvedbe čistilne akcije pa vas bomo obvestili v prihodnji mesecih.

Povzeto s spletne strani občine.

Oglejte si tudi