Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

Podpisan sporazum o gradnji enote doma starejših

Župan občine Duplek Mitja Horvat je v ponedeljek z ministrom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janezom Ciglerjem Kraljem in direktorjem Doma Danice Vogrinec Maribor Markom Slavičem podpisal sporazum o izgradnji infrastrukture za institucionalno varstvo starejših na območju dupleške občine. Podpis sporazuma je potekal v neposredni bližini lokacije bodočega doma starostnikov, to je v Spodnjem Dupleku v neposredni bližini zdravstvenega doma in lekarne.

Vrednost izvedbe investicije na podlagi izdelanega dokumenta identifikacije investicijskega projekta, brez komunalno opremljenega zemljišča, znaša 7.057.403,20 EUR z DDV. Financiranje v višini 95% vrednosti zagotavlja Dom Danice Vogrinec iz naslova pridobitve sofinancerskih sredstev uspešne prijave na razpis Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, preostalih 5% vrednosti pa zagotavlja Občine Duplek iz proračunskih sredstev.

S predvideno investicijo bo občina omogočila, da bi starejši s prehodom v institucionalno varstvo ostali bližje svojemu domačemu okolju. Predvidena je zagotovitev pogojev za izvajanje institucionalnega varstva za starejše od 65 let, s kapaciteto 60 postelj in 4 posteljne namestitve za potrebe dnevnega varstva.

Oglejte si tudi